• 瀏覽: 7,884
  • 回覆: 73
引用:
原帖由 輪皇 於 2019-1-7 10:31 AM 發表

於上世紀60年代起,美國和當時的蘇聯曾有一段探索太空的競賽,互相爭先將動物、人和人造衛星送上太空,最後於1969年7月20日以美國太空總署(NASA)的「阿波羅登月計劃」(阿波羅11號)成功派太空人登上月球而告一段落。

自此,美國和世界各國派人升空的行動裏,都只限於大氣層以內,你覺得奇怪嗎?自成功登月數十年後,所有科技應比過去更成熟,設備比過去更先進,為甚麼派人升空計劃仍停留在如此境 ...
流言終結者:揭秘美國“阿波羅”登月騙局
https://m.v.qq.com/play.html?&vid=6soVSauijfZ&ptag=v_qq_com#v.play.adaptor#3

引用:
原帖由 Visita 於 2019-1-5 03:21 PM 發表

1969年美國太空人登陸荷里活片場第51區,全程由數手指人類智能電腦控制。
請問你點回應歐遠志遠以下這一篇說話:
http://china.cnr.cn/yaowen/201402/t20140204_514785084_1.shtml

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-1-7 01:04 PM 發表

流言終結者:揭秘美國“阿波羅”登月騙局
https://m.v.qq.com/play.html?&vid=6soVSauijfZ&ptag=v_qq_com#v.play.adaptor#3
沒用的,呢到有班死忠意識形態死士,他們會用非知識非科學的主觀論點,去說服自己拒絕接收一大堆已被承認的科學事實。

引用:
原帖由 腸旦丁麵 於 2019-1-5 09:44 AM 發表
69年+-*/計數機都唔係普及,民用電腦🐮龜咁大,69年登到月真假自己唸吓。
有冇睇太陽神13號,湯漢C用一張紙一支筆跑贏太空總署,我只信何你活,你呃我吾到既.

我只相信美國無人太空船有登陸月球,載人太空船登陸月球…仲要可以安全返回地球?以當時科技我真唔信囉!

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2019-1-7 03:11 PM 發表
我只相信美國無人太空船有登陸月球,載人太空船登陸月球…仲要可以安全返回地球?以當時科技我真唔信囉!
對,根本就是中國探月工程受了美帝利益,為了他們圓謊嘛!
那幫漢奸洋奴走狗賣國賊!

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2019-1-7 03:11 PM 發表
我吾單只相信呢50年來美國無人太空船有登陸月球,搖遠控制月球車都有登陸月球後補車呔痕登月證據,以美霸今日科技,搖控百零二佰個登月倉落月球冇難度,不過欠缺錢錢錢.
玉兔號明山寨搖遠控制月球車可恥

引用:
原帖由 T2. 於 2019-1-7 03:27 PM 發表

我吾單只相信呢50年來美國無人太空船有登陸月球,搖遠控制月球車都有登陸月球後補車呔痕登月證據,以美霸今日科技,搖控百零二佰個登月倉落月球冇難度,不過欠缺錢錢錢.
玉兔號明山寨搖遠控制月球車可恥 ...
有幾可恥?你山寨一架黎睇下!仲要上到月球同遙控到喎!9up就無敵!話山寨就山寨到咩!唔見其他國家可以山寨出黎!

引用:
原帖由 kenobi 於 2019-1-7 03:25 PM 發表

對,根本就是中國探月工程受了美帝利益,為了他們圓謊嘛!
那幫漢奸洋奴走狗賣國賊!
話唔定侵侵秘密搵習大大講數,用F22技術同藍圖作交換條件,叫唔好篤爆佢地登月做假,兼幫老尾證實當年真係有登過月...唔係點會咁樣講野丫!

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2019-1-7 04:00 PM 發表
有幾可恥?你山寨一架黎睇下!仲要上到月球同遙控到喎!9up就無敵!話山寨就山寨到咩!唔見其他國家可以山寨出黎!
渠老美條道具車根本不適合月球行駛,月兔是不同設計,遲下渠老美山寨中國就會。至於美國的人類登月火箭,本身是荷里活產品,如果中國山寨美國道具,永世都上不到月球了。山寨是要有完整實物在手來複製,美國都無送過中國,中國是憑空山寨? 憑空便是自創,山寨空氣就有。

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2019-1-7 04:15 PM 發表
話唔定侵侵秘密搵習大大講數,用F22技術同藍圖作交換條件,叫唔好篤爆佢地登月做假,兼幫老尾證實當年真係有登過月...唔係點會咁樣講野丫!
中國幾時有公開過拍到月球上有渠老美人類登月的器材實物照片? 無又何來為渠老美證實?五毫臺幣出名老作,叫渠自己去月球映相來證實啦。

引用:
原帖由 Visita 於 2019-1-7 04:29 PM 發表

中國幾時有公開過拍到月球上有渠老美人類登月的器材實物照片? 無又何來為渠老美證實?五毫臺幣出名老作,叫渠自己去月球映相來證實啦。
仆街人民網(人民日報旗下官網)在2012年為美帝張目
http://military.people.com.cn/GB/172467/17038729.html

說嫦娥二號用號稱最佳的7米分辨率的鏡頭,拍得美帝6個登月遺址
我看都是假的,這幫走狗!賣國賊!

引用:
原帖由 腸旦丁麵 於 2019-1-5 09:44 AM 發表
69年+-*/計數機都唔係普及,民用電腦🐮龜咁大,69年登到月真假自己唸吓。
果陣一部7劃管計數機賣成個月人工
一隻7劃管電子錶賣過萬

可能宇宙有2個月球,大家去唔同月球遮

引用:
原帖由 kenobi 於 2019-1-7 04:50 PM 發表

仆街人民網(人民日報旗下官網)在2012年為美帝張目
http://military.people.com.cn/GB/172467/17038729.html

說嫦娥二號用號稱最佳的7米分辨率的鏡頭,拍得美帝6個登月遺址
我看都是假的,這幫走狗!賣國賊! ...
我都POST過出嚟, 不過佢地無視, 人民網都可以話作假

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]