• 瀏覽: 9,954
  • 回覆: 210
中國如國進犯台灣勝算如何?國外軍事頻道「Binkov's Battlegrounds」以影片分析比較台海兩岸軍力,指稱台灣地形易守難...

很多愛國網民都認為中國可以幾天之內攻下台灣, 但原來事實是中國根本打不下台灣

新聞來源連結:
https://tw.appledaily.com/new/realtime/20181230/1492314/

502 Bad Gateway
403 Forbidden
引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-12-31 01:36 PM 發表
中國如國進犯台灣勝算如何?國外軍事頻道「Binkov's Battlegrounds」以影片分析比較台海兩岸軍力,指稱台灣地形易守難...

很多愛國網民都認為中國可以幾天之內攻下台灣, 但原來事實是中國根本打 ...
點解很多唔愛國網民都驚中國可以幾天之內攻下台灣?

其實而家最好,
又唔打你,你又獨立唔到。

毒果!

「廣告」
各位熱愛民主嘅讀者係咪覺得我哋蘋果日報呢兩日啲料好猛呢?
明日一月一日起會調整售價到10蚊
如喜歡更多量心猛料,記住買多幾份
鐘意就比個奶啦

以上純為設計廣告,如有雷同,實屬不幸

朱元帥 ”平可夫“嘅嘢就咪搬出嚟喇

當然!你講我就信。記得食藥。食藥就好假啦!

引用:
原帖由 波羅批 於 2018-12-31 01:48 PM 發表
其實而家最好,
又唔打你,你又獨立唔到。
台灣已經和一個獨立國家沒分別了

有自己主權, 自己領土, 自己軍隊, 自己法律, 自己政府/總統/立法院, 自己外交, 自己貨幣

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2018-12-31 01:43 PM 發表

點解很多唔愛國網民都驚中國可以幾天之內攻下台灣?
如果中國真係打到台灣, 1945年已經打啦, 何解等咁耐
因為中國根本不可能打下台灣

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-12-31 02:10 PM 發表
台灣已經和一個獨立國家沒分別了
有自己主權, 自己領土, 自己軍隊, 自己法律, 自己政府/總統/立法院, 自己外交, 自己貨幣
一發導彈打過去,蔡英文都跑了(妳不知道嗎?蔡英文上臺後已經進行過幾次逃跑演習了,如果打不下來,她跑什麽?)

呆灣竟然用F16戰機作麻署速遞,震懾大陸...

一腳牛屎習帝應該清楚,俾足夠彈藥解放_,極大機會叛變,這才符合自身利益嘛,佢連個女都送走就知啦。

証明台灣軍人當解放軍冇到

引用:
原帖由 20168 於 2018-12-31 02:29 PM 發表
一腳牛屎習帝應該清楚,俾足夠彈藥解放_,極大機會叛變,這才符合自身利益嘛,佢連個女都送走就知啦。
點解你連解放軍嗰“軍”字都怕死唔夠膽寫?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]