• 瀏覽: 37,144
  • 回覆: 307
  • 追帖: 2
+20
引用:
原帖由 kenyu4190 於 2018-12-20 09:17 AM 發表
做狗當然要付出代價!可能牠以為主人會大量供應狗糧!
主人都冇飯開

引用:
原帖由 瑪卡 於 2018-12-20 11:44 AM 發表

如果按大哥的方式,那子孫世代只能當奴隸
如果在沒有在真正準備好就去(反大)丶那麼子孫後代都會是你所說的只能當個(小奴隷)🙄

引用:
原帖由 kenyu4190 於 2018-12-20 09:17 AM 發表
做狗當然要付出代價!可能牠以為主人會大量供應狗糧!
佢哋啲主人會不停印美金 但係唔會畀佢哋囉

點捺得住大陸呀 傻傻地

引用:
原帖由 tfortest 於 2018-12-20 11:06 AM 發表
因為13億人都主動放棄中國和香港護照 寧要外國護照走到國外去?咁就真係苦難
咁你仲趁早走,唔送喎,

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-12-20 10:49 AM 發表

西方5G係研發出來,有研究經費。中國係千人計劃,技術係偷返來,零研究成本。

西方需要不斷測試實際數據,中國口講就係。
中國100M傳輸量比香港100M傳輸量慢。因為中國數據係俾唔到真正傳輸量,係假數據。 ...
如果華為不是中國公司, 相信你沒咁大反應, 分分鐘為它抱打不平都可能, 你反共係人都知, 但都要理性, 人家有投入資金研發的, 反共都要理性一點, 唔係盲反

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-12-20 11:37 AM 發表
除咗任正非自己,全家搬去美、加,入晒美、加籍。
有咁的臥薪嘗膽咩?
証據呢? 你見過佢地護照? 只要中國係一個人物, 你就幫佢地入晒藉,悶唔悶呀, 要有理據, 我夠話你係火星偷渡來地球啦

引用:
原帖由 邊際流星 於 2018-12-20 12:07 PM 發表

哈哈哈哈 華為收入超一千億美金
超第二第三的總和
你快去幫助愛立信  諾基亞啊
哈哈哈
佢就係靠剝削百姓賺咁多錢囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]