• 瀏覽: 9,882
  • 回覆: 197
+5
引用:
原帖由 highbury64 於 2018-10-25 11:06 AM 發表
http://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20181025/58832241
2018年10月25日

【《蘋果》專訪】劉德華撐「明日大嶼」 關之琳唔buy:我覺得仲有好多地

睇新聞話填海,都好嘅,香港仲有好多地,政府嘅地,不過靚嗰啲有紀念性嘅梗係唔好拆啦!有啲地可以起樓嘅。」咁關之琳贊唔贊成政府建 ...
發瘋的交際花

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2018-10-25 11:31 AM 發表
大劉發言人
唔係呀花, 大劉仲要佢咩, 人老豬亡

我都唔讚成填海!
而家D海沙咁貴。
我要求移山填海,
一來唔駛買沙,所以平咗;
二來移咗個山,又多一塊地起樓!

關之琳邊個黎架?

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-10-25 12:28 PM 發表

有稀有動物呀。
屏風樓,
社區配套不足。
增加交通負荷。
………………
還有N個藉口,
再加司法67。
例如呢d囉

附件

tkw1.jpg(108.09 KB)

引用:
原帖由 benben999 於 2018-10-25 14:40 發表

唔係呀花, 大劉仲要佢咩, 人老豬亡
咁係佢先至肯同大劉打高爾夫球!難得!

引用:
原帖由 零點能 於 2018-10-25 14:54 發表
關之琳邊個黎架?
高爾夫球第十九個洞!

引用:
原帖由 stabber 於 2018-10-25 02:58 PM 發表

高爾夫球第十九個洞!
係呀!我仲以為係乜大人物

引用:
原帖由 askwinglam 於 2018-10-25 12:39 PM 發表

好多地, 咁d地係公家嘅定私人嘅先
棕地, 政府土地 (成日喺街見今立左白牌好耐冇人搞果d地), 閒置商場, 校舍, 廢舊建築, 舊樓重建加高
用土地收回條例收地, 唔洗藉口怕司法覆核, 過往案例政府10次贏9次, 最長果單1年打完

支持填海

人人有不同意見,正常呀!

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-10-25 11:06 AM 發表
http://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20181025/58832241
2018年10月25日

【《蘋果》專訪】劉德華撐「明日大嶼」 關之琳唔buy:我覺得仲有好多地

睇新聞話填海,都好嘅,香港仲有好多地,政府嘅地,不過靚嗰啲有紀念性嘅梗係唔好拆啦!有啲地可以起樓嘅。」咁關之琳贊唔贊成政府建 ...
睇哂成段新聞揾唔都反對填海呢幾個字。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]