• 瀏覽: 462,654
  • 回覆: 1,676
  • 追帖: 42
+334
本主題由 liecharyo 於 2023-6-9 10:02 設置高亮
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-10-3 15:22 發表
請問版主,咁樣做算唔算違規。
有啲會員會係佢個 POST 嘅 2 樓、3 樓

1)一路 POST 一啲自己嘅 COMMENT,自問自答。
2) 再 POST 其他新聞係原新聞個帖度(版規話一個會員一日只能出 5 個帖)
3)寫「暫留」
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27755639&extra=page=2
884 ...
(灌水定義包括 : 自行推帖及連續引用或回覆自己之留言,以及短時間內不斷重複於同一主題內出帖)

引用:
原帖由 YanNessIsMe 於 2018-10-3 08:02 PM 發表

"西狗" 字眼違反版規4a 才對, 版規4a 及 4b 在沒有引用留言,不論有沒有指向性同樣違規, 留言保持屏蔽.

4a.  嚴禁以侮辱性或歧視性的標籤字眼,醜化或貶低各地民族。不接受的標籤字眼(包括諧音或意思相近的字眼)如:支那人、呆灣人、傷港人、蝗蟲、港燦、港豬、港畜、陸A、陸蝗、黑鬼,或形容任何種族或地域的人為豬、狗或畜...等等。 ...
首先謝謝公正及快速處理 !

ps  :
1)本人並非還糾結什麽,只想弄清,你們解讀“西狗”二字,侮辱了誰?什么民族?待本人不會再踩地雷。

2)請提點有關版主ToressKing(像是資深版主)熟點版規,因他說本人犯第三條。

謝謝 !

引用:
原帖由 A飛狐 於 2018-10-3 20:40 發表

首先謝謝公正及快速處理 !

ps  :
1)本人並非還糾結什麽,只想弄清,你們解讀“西狗”二字,侮辱了誰?什么民族?待本人不會再踩地雷。

2)請提點有關版主ToressKing(像是資深版主)熟點版規,因他說本人犯第三條。

謝謝 ! ...
4a.  嚴禁以侮辱性或歧視性的標籤字眼,醜化或貶低各地民族。不接受的標籤字眼包括諧音或意思相近的字眼如:支那人、呆灣人、傷港人、蝗蟲、港燦、港豬、港畜、陸A、陸蝗、黑鬼,或形容任何種族或地域的人為豬、狗或畜...等等

引用:
原帖由 YanNessIsMe 於 2018-10-3 08:11 PM 發表

此主題不違規, 已跟進
非常感謝版主 撥冗時間 解釋及幫助!

依我宜家理解係
1)1 樓及 2 樓係可以作為樓主使用
2)如果 2 樓係一啲無意義嘅帖(例如:暫留、中共奴才睇清楚係中國XX,唔係美國XX),一樣算係違規。

唔知啱唔啱呢?
引用:
原帖由 YanNessIsMe 於 2018-10-3 08:15 PM 發表

(灌水定義包括 : 自行推帖及連續引用或回覆自己之留言,以及短時間內不斷重複於同一主題內出帖)

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-10-4 06:32 發表
依我宜家理解係
1)1 樓及 2 樓係可以作為樓主使用
2)如果 2 樓係一啲無意義嘅帖(例如:暫留、中共奴才睇清楚係中國XX,唔係美國XX),一樣算係違規。

唔知啱唔啱呢?

...
#3 打後無意義而同時是短時間內出現的話, 違規

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 thorin 於 2018-10-4 08:41 發表

有個問題
版規話明所有投訴不准許其他人發表意見,
昨晚見到你處理投訴,明明見到bomdhead的帖(515) 你卻視若無睹
bomdhead經常在此撩撥是非,唆擺版主懲罰異己,你同socialwong
無可能睇唔見,為何還繼續縱容他批評投訴人? 是否因為他懂得擦版主鞋? ...
說得對,一併處理。

藍黃五廢又變返禁詞?
果然朝令夕改

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 YanNessIsMe 於 2018-10-4 10:30 AM 發表

引用:
原帖由 thorin 於 2018-10-4 08:41 發表

有個問題
版規話明所有投訴不准許其他人發表意見,
昨晚見到你處理投訴,明明見到bomdhead的帖(515) 你卻視若無睹
bomdhead經常在此撩撥是非,唆擺版主懲罰異己,你同socialwong
無可能睇唔見,為何還繼續縱容他批評投訴人? 是否因為他懂得擦版主鞋?
...
說得對,一併處理。
原帖已屏蔽, 請版主亦應刪除此類挑撥離間辱文!

附件

abbr_e0a00172cb3f0a2771920329acfe8507.jpg(64.58 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]