• 瀏覽: 462,871
  • 回覆: 1,676
  • 追帖: 42
+334
本主題由 liecharyo 於 2023-6-9 10:02 設置高亮
引用:
原帖由 rocknnm 於 2018-9-20 12:39 PM 發表
版主,依個九龍聞正私處會員成日開口埋口閙中國人支那人,有幾個分身因為閙中國人支那人,屈會員五毛而禁言,而家佢新分身仲post圖片叫中國人支那人。

Ps:版主如果你唔正視投訴,無啦啦屏蔽投訴,我會再入來投訴。 ...
你都幾無恥,人地用乜頭像又關你事,係你自己對號入坐,仲有,我邊度有留言罵人係支那人,就算話5hair,或自幹五都係對你們一班愛國人仕公允評論,試問你甘得閒甘多分身,去挑起罵戰,你唔係5hair,我真係用唔到其他形容詞,最多話你係姓伍的愛國人仕,得未呀

引用:
原帖由 rocknnm 於 2018-9-20 12:39 PM 發表
版主,依個九龍聞正私處會員成日開口埋口閙中國人支那人,有幾個分身因為閙中國人支那人,屈會員五毛而禁言,而家佢新分身仲post圖片叫中國人支那人。

Ps:版主如果你唔正視投訴,無啦啦屏蔽投訴,我會再入來投訴。 ...
仲有我只是說五X狗,又係你自己對號入座,好心你啦,我話五隻可愛的狗唔得架,乜都以為人地罵你,你自己作賊心虛呀

引用:

仲有,你成曰cap既圖都係我跟別會員傾計的圖,沒乜直接同你交流,而且已自行block了你,你成曰將我同其他會員對話,又假設地將自己對入座,對我公平咩,對其他會員公平咩,伱甘肯定我指你,我實際係講其他野

4)  嚴禁以侮辱性或歧視性的標籤字眼,醜化或貶低各地民族。不接受的標籤字眼包括諧音或意思相近的字眼如:支那人、呆灣人、傷港人、蝗蟲、港燦、港豬、港畜、陸A、陸蝗、黑鬼,或形容任何種族或地域的人為豬、狗或畜...等等。
   黃絲/藍絲/五毛/廢青屬標籤字眼,會員使用此四個詞語(包括諧音或意思相近的字眼)時,不能指向會員,不能漫無目的地自我宣洩,或無故離題拉扯。同時如引用別人留言後使用上述字眼,發帖者須確保沒有明嘲暗諷別人的成份。
〔若會員名字/簽名/暱稱/頭銜,包含黃絲/藍絲/五毛/廢青字眼,於本新聞版發言,則視作違規〕

https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27728200&extra=page%3D1
7#....thank you....

附件

abbr_856c6102a5b2b0af3b473cee92d1d110.jpg(182.97 KB)

A
閣下被限制主題回覆是被樓主列入黑名單, 並非版主對閣下禁言,  此乃論壇系統功能, 版主不能行使黑名單功能

原來係咁, 不過呢個論壇系統功能似乎不公道
即是樓主 OP 對唔啱聽既意見, 就可以將對方列入黑名單滅聲?
美國總統 Donald Trump 都做唔到, 佢想將佢自己 Twitter 反對者戶口刪除都被判違法.
請香討管理層或總版主再三考慮

B
不是沒有透明度, 而是閣下對論壇缺乏基本認知
我認罪

C
最後通知, 閣下多次將另一版的問題到其他不相關的版投訴, 可視作濫用意見區

最後通知 Final warning?
不是 "多次", 只是一次, 已經解釋係誤發, whatsapp 都經常發生
將另一版的問題到其他不相關的版投訴, 是否 "不相關"? 可以任意詮釋, "相關" 都可以被屈成 "不相關"

看來似乎要有心理預備, 全面滅聲, 扼殺言論自由了

,
引用:
原帖由 YanNessIsMe 於 2018-9-19 09:17 PM 發表
1. 會員有疑問或檢舉是必須提交相關連結給版主查證.
2. 版主並沒有向閣下禁言, 閣下的圖清楚顯示是時政版被限制主題回覆, 並不屬於新聞版主題, 版主更無從入手查證.
3. 閣下被限制主題回覆是被樓主列入黑名單, 並非版主對閣下禁言,  此乃論壇系統功能, 版主不能行使黑名單功能.
4. 不是沒有透明度, 而是閣下對論壇缺乏基本認知  .
5. 最後通知, 閣下多次將另一版的問 ...
有關 3, 4
將對方列入黑名單制限主題回覆 (不是制限, 是禁止, 即是滅聲), 是否要有充分理由?
和通知對方? 我到而家都沒有收到通知?
係咪沒有透明度?

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-20 20:40 發表
,

有關 3, 4
將對方列入黑名單制限主題回覆 (不是制限, 是禁止, 即是滅聲), 是否要有充分理由?
和通知對方? 我到而家都沒有收到通知?
係咪沒有透明度? ...
這個是壇方給會員功能,此功能不是由版主控制,有關對黑名單功能意見,可到會員教學意見區直接向系統管理員反映。https://www.discuss.com.hk/forumdisplay.php?fid=90

引用:
原帖由 YanNessIsMe 於 2018-9-20 08:56 PM 發表
這個是壇方給會員功能,此功能不是由版主控制,有關對黑名單功能意見,可到會員教學意見區直接向系統管理員反映。https://www.discuss.com.hk/forumdisplay.php?fid=90 ...
謝謝你給我條 link
我是冇權向版主會議室投訴 see pic
如果我在你給我條 link 投訴, 會不會被打成 "到其他不相關的版投訴"?
你已經發出左 "最後通知"

附件

power.JPG(36.76 KB)

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-20 21:15 發表

謝謝你給我條 link
我是冇權向版主會議室投訴 see pic
如果我在你給我條 link 投訴, 會不會被打成 "到其他不相關的版投訴"?
你已經發出左 "最後通知"
條link無問題,是閣下按錯了「版主會議室」,此會議室只是該版版主才可進入。
版主會議室當然只是版主才能進入。暈~~~
不要什麼也賴版主吧!是閣下對論壇認知及操作出問題才會處處碰釘。

閣下只需在會教版發主題查詢便可https://www.discuss.com.hk/forumdisplay.php?fid=90

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]