• 瀏覽: 462,353
  • 回覆: 1,676
  • 追帖: 42
+334
本主題由 liecharyo 於 2023-6-9 10:02 設置高亮
找不到時政版版規, see pic
時事財經係咪, 版規未更新

附件

時政版.JPG(63.3 KB)

會員叫馬道立 "黃" 官, 有暗示 x絲意思
請刪埋佢, 以示公正
Thanks

附件

黃官.JPG(12.23 KB)

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-16 16:13 發表
Re #369, 372
找到了版規 (見下), 新聞版版規是沒有 #4
所以是違反總版規[四]
唔會係 “種族、地域、族群歧視、仇恨性言論而產生的衝突混亂” 啩?
又沒有 “鼓吹暴力或發表違反香港法律的言論”
是否 “對會員作出人身攻擊”?、
請  YanNessIsMe 版主指教
-------------------------------------------------- ...
看清楚 新聞版版規 ~ 參與討論前請先閱(4 August 2018生效)

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-16 17:12 發表
收到了, 原來有新版規, 不准話 x絲, 願意遵守
雖然不知者不罪, 不能作辯護理由, 請問今次有冇扣分?
另外仍有人講 x毛, 好似冇執法
---------------------------------------------------------------
時政版版規~參與討論前請先閱讀(11th July 2018 生效)file:///C:\Users\ANTHON~1\A ...
此乃新聞版
有關時政版的請到時政文化討論版意見區查詢 時政文化討論版意見區及投訴區

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-16 17:19 發表
找不到時政版版規, see pic
時事財經係咪, 版規未更新
無入到該版, 自然看不到版規
按入要到的版區, 各版置頂主題會看到該版版規.
有關時政文化討論版, 請到以下意見區內發表意見.時政文化討論版意見區及投訴區

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-16 17:25 發表
會員叫馬道立 "黃" 官, 有暗示 x絲意思
請刪埋佢, 以示公正
Thanks
沒有連結, 處理不到
請提供連結.

引用:
原帖由 YanNessIsMe 於 2018-9-16 08:57 PM 發表
沒有連結, 處理不到
請提供連結.
算把啦, 麻煩晒
你刪我帖文, 都是因我話佢係 x 絲, 而家竟然話  "沒有連結, 處理不到"?

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-16 21:06 發表

算把啦, 麻煩晒
你刪我帖文, 都是因我話佢係 x 絲, 而家竟然話  "沒有連結, 處理不到"?
對呀,需要提供連結. 同時閣下被處理的留言是屬時政文化版, 請到該版意見區留言查詢.

https://news.discuss.com.hk/spac ... pro&uid=6454870

這個頭像是否有很大問題???

引用:
原帖由 YanNessIsMe 於 2018-9-16 09:09 PM 發表
對呀,需要提供連結. 同時閣下被處理的留言是屬時政文化版, 請到該版意見區留言查詢.
係你處理 (刪除) 我的留言, 而家 pass 去第二個部門
版主唔去考公務員真是哂料

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-16 22:22 發表

係你處理 (刪除) 我的留言, 而家 pass 去第二個部門
版主唔去考公務員真是哂料
我屏蔽閣下的留言是時政文化版的, 不是新聞版
只是為免閣下混淆版區及混亂其他會員, 時政文化版可到該版意見區發表意見及查詢.

無link 處理不到.

-------------------------------------

版主 transfer 左職位?
轉左位就唔關你事? 果然典型公務員作風, 一定升得佷快

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-16 22:34 發表
-------------------------------------

版主 transfer 左職位?
轉左位就唔關你事? 果然典型公務員作風, 一定升得佷快 ...
又唔係,兩版我都有管理, 只是眼見閣下不熟論壇版區運作,連版規也未有找到,
順便通知聲閣下可以移步到時政版意見區查詢, 避免混亂其他會員.

引用:
原帖由 chaolininin 於 2018-9-16 22:09 發表
https://news.discuss.com.hk/space.php?action=viewpro&uid=6454870

這個頭像是否有很大問題???
政黨,公眾人物,國家,職業 非本版版規保護範圍
政治領袖等等,屬公眾人物,亦不屬新聞版版規管理範圍。

至於名稱,頭象,簽名檔等等,不違反論壇整體規則都可以。

引用:
原帖由 YanNessIsMe 於 2018-9-16 22:56 發表

政黨,公眾人物,國家,職業 非本版版規保護範圍
政治領袖等等,屬公眾人物,亦不屬新聞版版規管理範圍。

至於名稱,頭象,簽名檔等等,不違反論壇整體規則都可以。 ...
請問版主:你是否也在回覆「#367」 投訴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]