• 瀏覽: 283,046
  • 回覆: 430
  • 追帖: 4
+3
引用:
原帖由 劉婕 於 2018-9-1 11:04 AM 發表

薄希來貪污呀!
你號乜召忠於習近平家族呀?你分明係度玩分化呀?
咁你即係反對忠於習近平家族,習近平父親乃開國元首,開創改革開放,在鄧小平協助下,成績輝煌,習近平近年成績有目共賭,忠於習近平家族,根本是黨和國家核心價值,你做咩野反對?
你想做國內敵對勢力?其心惡毒。

引用:
原帖由 hero4481 於 2018-9-1 11:30 發表
傳媒、司法、教育界係w
c重災區……要剷除wc勢力談何容易……
所以中央直接搵紀律部隊傾,直接用紀律部隊剷除黃勢力

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-9-1 12:58 PM 發表

咁你即係反對忠於習近平家族,習近平父親乃開國元首,開創改革開放,在鄧小平協助下,成績輝煌,習近平近年成績有目共賭,忠於習近平家族,根本是黨和國家核心價值,你做咩野反對?
你想做國內敵對勢力?其心惡毒。 ...
以為扮嘢就可以瓦解愛國勢力,削弱團結的力量,可笑又可憐

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2018-9-1 03:00 PM 發表

以為扮嘢就可以瓦解愛國勢力,削弱團結的力量,可笑又可憐
口裡說團結,實際上反對習近平主席,否定習近平父親開國元首地位,改革開放成就,你陰謀不會得呈的。

引用:
原帖由 damonling 於 2018-9-1 10:44 AM 發表
我只要香港和諧,經濟好,失業率低,政治好小理。。。。。很多香港人的心聲!但,現在就係咁樣比人利用咗,很多仆街出來說代表你,笑死人。。。 ...
很多仆街出來說代表你,笑死人
係議員既特權
以前話 "女人係雞" 議員, 因為自己是潮州人, 所以就代表潮州人囉

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-9-1 03:24 PM 發表

口裡說團結,實際上反對習近平主席,否定習近平父親開國元首地位,改革開放成就,你陰謀不會得呈的。
自己白痴就以為異見的比你弱智,其實,所有人都知道你在做什麼

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-9-1 11:39 發表

最慘是教育界一早被黃旗搶佔了山頭,令黃色新生代不斷傳承下去。
只要控制得得住有槍的就不成問題

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2018-9-1 05:48 PM 發表

自己白痴就以為異見的比你弱智,其實,所有人都知道你在做什麼
你到現在都唔肯支持習近平,對於習仲勛對建國和改革開放既領導地位,肆意攻擊,呢度所有人都見到。

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-9-1 07:47 PM 發表

你到現在都唔肯支持習近平,對於習仲勛對建國和改革開放既領導地位,肆意攻擊,呢度所有人都見到。
得啦得啦~~~你搵個人呢支持你睇下

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2018-9-1 07:48 PM 發表

得啦得啦~~~你搵個人呢支持你睇下
原來有人支持你咩?我指出你反對習近平,攻擊習仲勛,呢度原來有人為你辯解咩?證據確鑿,無人可以為你辯解,你心虛到連習近平,習仲勛提都唔敢提,唔係心虛,係咩野?

當機文23條就好囉

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 03:28 PM 發表
奉勸林鄭, 當機立斷
兩害取其輕, 既然忌諱廿三立法可能引來激烈反抗, 為何不也同樣假設, 不立法會坐大港獨勢力和氣焰, 極可能在林鄭任內引發一場不可估量的流血革命, 令政途蒙上不可挽救的污點….
畢竟在香港追求安定繁榮的人, 遠比追求玉石俱焚的人要多很多。
港澳辦主任張曉明率先開腔,直指香港民族黨鼓吹港獨是違法行為, 中央是「零容忍」的。如今相隔不夠兩週,中央主管港澳事務的常委韓正已接見了 ...
林鄭仍打算移民去英國,又點會為23條立法呢

引用:
原帖由 starr 於 2018-9-3 12:13 AM 發表

林鄭就算移民,何來影響23條立法?

引用:
原帖由 泉船 於 2018-9-3 04:35 AM 發表
林鄭就算移民,何來影響23條立法?
23條最重要一點係限制外國資金影響香港政治,肯定得罪西方啊

引用:
原帖由 starr 於 2018-9-3 12:13 AM 發表

林鄭如真的要移民去英國,更該為23條立法, 為榮休戴上負責任的冠冕。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]