• 瀏覽: 462,328
  • 回覆: 1,676
  • 追帖: 42
+334
本主題由 liecharyo 於 2023-6-9 10:02 設置高亮
引用:
原帖由 YanNessIsMe 於 2018-8-24 12:14 AM 發表

引用會員留言下使用粗口留言 有指向會員就是違規。
沒有引用留言下使用粗口留話 不違規。
閣下仲係唔明都無辦法。
大佬唔係喎,很多版友無引用打了粗口 而被你懲罰了喎!
「引用留言時禁止挑釁、辱罵...」呢條規就係人都知,唔使你講
「禁止污言穢語...」條規雖已被除下,但記憶猶新 始俑者是你啵!
家陣推翻前言 ️ 又是版主大佬你喎! 叫啲會員典屈服你呀?!
嗱,我啱啱留言鬧梁振英係「仆街含家剷」不要又講過唔認帳
引用:
3)嚴禁罵戰,議論會員/版主/或其家人,引用留言時禁止挑釁、辱罵、人身攻擊、挖苦。禁止粗言穢語或其諧音指罵會員或侮辱家人父母。不得煽動暴力及教唆違法行為。嚴重超越道德底線或觸違法律的留言,可即時永禁。版主會對違規留言作出屏蔽/扣分等等操作,重覆違規者會被禁言或禁訪。

引用:
原帖由 freakgeek 於 2018-8-24 07:55 發表

大佬唔係喎,很多版友無引用打了粗口 而被你懲罰了喎!
「引用留言時禁止挑釁、辱罵...」呢條規就係人都知,唔使你講
「禁止污言穢語...」條規雖已被除下,但記憶猶新 始作俑者是你啵!
家陣推翻前言 ️ 又是版主大佬你喎! 叫啲會員典屈服你呀?!
嗱,我啱啱留言鬧梁振英係「仆街含家剷」不要又講過唔認帳

...
現行版規 引用留言指向會員是違規

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-24 09:39 發表

指向會員好多都有,只係暗串定粗口
粗口指向會員一定是違規,整條版規3單打、挖苦......等指向會員就是違規

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-24 09:46 發表

咁唔好整個引用功能
這個有點難度,舉個例:即是閣下不懂用筷子,就提議取消用筷子。
確實有點難度。

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-24 09:57 發表

你有咁既功能好難唔會指向會員
重點:閣下一定要粗口指向會員,這個版主幫不到閣下。

附件

abbr_fafba7369aeedff5108c1ae81d38c5a4.jpg(63.27 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]