• 瀏覽: 698
  • 回覆: 9
許智峯和曾志健等涉嫌違反嚴重罪行的人士,日前相繼宣布流亡,引起律政司前檢控專員江樂士憂慮現時保釋條件過於寬鬆的問題,建議法庭收緊保釋條件,否則會影響公眾對司法制度的信心,並倡議香港法庭可參考加拿大法院批准孟晚舟的保釋條件,包括以定位追蹤系統鎖定被告位置。
江樂士擔憂目前棄保潛逃情況增加,許智峯和曾志健等人先後宣布流亡成功,反映法庭需要「加辣」保釋條件。他建議法庭除了考慮下令被告人每日往警署報到和守宵禁令,在顧慮被潛逃風險時,除了沒收他的所有旅遊證件之外,也應頒布禁足令禁止他們踏足港口和沙灘等,容易偷渡離港的地方,或使用定位系統定期追蹤他的位置....

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1957050/即時-港聞-涉罪人士接連流亡-江樂士-可效孟晚舟案裝定位追蹤位置

連律政司前檢控專員江樂士都睇唔過眼,
成日放生啲違法疑犯,黃九品檢討吓啦!

引用:
原帖由 moyy 於 12-3-2021 03:48 PM 發表
許智峯和曾志健等涉嫌違反嚴重罪行的人士,日前相繼宣布流亡,引起律政司前檢控專員江樂士憂慮現時保釋條件過於寬鬆的問題,建議法庭收緊保釋條件,否則會影響公眾對司法制度的信心,並倡議香港法庭可參考加拿大法院批准孟晚舟的保釋條件,包括以定位追蹤系統鎖定被告位置。
江樂士擔憂目前棄保潛逃情況增加,許智峯和曾志健等人先後宣布流亡成功,反映法庭需要「加辣」保釋條件。他建議法庭除了考慮下令被告人每日往警署報到和 ...
d黃官真係情何以堪

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-12 04:18 PM 發表

d黃官真係情何以堪
香港真係好搞笑,
好似田雞過河咁……

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-13 11:52 AM 發表

香港真係好搞笑,
好似田雞過河咁……
甘多罪犯,賣國賤,笑話

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-3-13 07:41 PM 發表

甘多罪犯,賣國賤,笑話
玩呢樣嘢 真係出醜 周圍有人帶腳 環點見人

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-3-14 07:03 AM 發表

玩呢樣嘢 真係出醜 周圍有人帶腳 環點見人
腳環賣到斷市都似...

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-14 12:07 PM 發表

腳環賣到斷市都似...
正一蠢材 諗埋啲屎橋 執番梘咪得囉

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-3-14 04:35 PM 發表

正一蠢材 諗埋啲屎橋 執番梘咪得囉
監獄如果爆棚 去深圳租地 建監獄

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-3-14 05:55 PM 發表

監獄如果爆棚 去深圳租地 建監獄
這個建議十分好,
等班違法曱甴見識下!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-15 03:27 PM 發表

這個建議十分好,
等班違法曱甴見識下!
中港是一家人 唔夠地 深圳見香港監獄冇問題

主題標籤 #律政司
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]