• 瀏覽: 2,017
  • 回覆: 22
橋唔怕舊
最緊要係受
眾籌食人血饅頭
呢條橋
用完又用 眾籌完再眾籌
眾籌吸金之後曱甴=condom

以暴徒後盾自居的所謂「612人道支援基金」,眾籌賺到盤滿缽滿,市民早已懷疑佢哋趁亂掠水,近期因為屢爆連所謂同道都唔幫事件,成為眾矢之的。基金近日在社交網站發放多張文宣圖,借圖狡辯,聲稱一宗暴動案需要至少180萬元律師費,話好快使曬基金嘅9000萬,叫求助暴徒先申請官方法律援助。文宣圖一出,又引爆泛暴派內訌,有曾經捐款給基金的泛暴派都發火,鬧爆基金假人道。
呢個「612人道支援基金」成立之初,標榜為所謂「抗爭者」提供支援,包括法律、醫療及心理等,更以「義務律師」作招徠,短短幾個月賺個盤滿缽滿。及後基金被爆亂用捐款資助泛暴派搞政治,又用高昂行政費養自己友,所謂的「法律支援」亦貓膩處處,例如僅支付己方法律費用益自己友、律師被指「揀客」,更有所謂「抗爭者」自爆遭基金冷待。
基金一再以律師費貴做藉口,涉嫌參與理大暴亂而被控暴動罪的「熱血公民」成員鄭錦滿,都公開炮轟基金不人道,佢話「前線手足」無償付出,律師反而要收足費用,質疑「唔係『義務律師』嗎?」
自己友鬧爆:籌款嚟做乜
有曾經捐款的泛暴派都問基金「籌款嚟做乜」,質疑有不可告人的陰謀。仲有泛暴派支持者叫基金速速回水。
這個所謂「612人道支援基金」宣布成立翌日,大公報已揭露基金掠水陰招,假借「人道支援」之名,暗中自肥,如今一一應驗。班政棍一味「叫人衝、自己鬆」,鄭晴奉勸各位年輕人睇清楚騙徒真面目,咪再上當。http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2019/1213/390113.html

附件

Opera 快照_2021-01-18_083931_www.takungpao.com.hk.png(426.81 KB)

Opera 快照_2021-01-18_083931_www.takungpao.com.hk.png

DQ皇CY689票就是帥
引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-1-18 08:46 AM 發表
橋唔怕舊
最緊要係受
眾籌食人血饅頭
呢條橋
用完又用 眾籌完再眾籌
眾籌吸金之後曱甴=condom
:smile_14 ...
泛民狗 榨取黃絲的手法
層出不窮
為了錢
食人血饅頭
做叛國賊

基金一再以律師費貴做藉口,涉嫌參與理大暴亂而被控暴動罪的「熱血公民」成員鄭錦滿,都公開炮轟基金不人道,佢話「前線手足」無償付出,律師反而要收足費用,質疑「唔係『義務律師』嗎?」
自己友鬧爆:籌款嚟做乜
有曾經捐款的泛暴派都問基金「籌款嚟做乜」,質疑有不可告人的陰謀。仲有泛暴派支持者叫基金速速回水

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-1-18 09:37 AM 發表

泛民狗 榨取黃絲的手法
層出不窮
為了錢
食人血饅頭
做叛國賊
:smile_2 ...
黃絲啲錢就係咁白白送畀泛民狗

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-1-18 10:19 AM 發表

黃絲啲錢就係咁白白送畀泛民狗
自以為聰明嘅香港
二百萬隻曱甴
原來
甘願做罪犯
做叛國賊

熱狗滿話齋搵笨七……
異務收黑金訟棍就真

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-1-18 11:39 AM 發表
熱狗滿話齋搵笨七……
異務收黑金訟棍就真
眾籌係呃錢+ 清洗 黑金

犯民狗班垃圾,
真係蛇鼠一窩。

泛民狗 唔會對你好的 只會詐取你的金錢

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-18 03:51 PM 發表
泛民狗做嘢
一定要有回報
你叫佢捐錢俾,低下階層嘅人
一個仙都唔出
眾籌就食人血饅頭

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-1-18 04:33 PM 發表

泛民狗做嘢
一定要有回報
你叫佢捐錢俾,低下階層嘅人
一個仙都唔出
眾籌就食人血饅頭
黃議員
大阿,林鄭+高官
叫佢哋減薪or捐錢
黃議員
一個崩都唔拎出嚟
卑鄙無恥

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-18 03:51 PM 發表
咪係~送你班曱甴傻西一程就會。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-1-18 08:05 PM 發表

咪係~送你班曱甴傻西一程就會。
泛民狗最終都會送 四合一一程

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-19 10:32 AM 發表

泛民狗最終都會送 四合一一程
612基金畀人轉移曬 私人戶口 累死曱甴 冇律師費

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-1-19 10:52 AM 發表

612基金畀人轉移曬 私人戶口 累死曱甴 冇律師費
有幾多隻曱甴可以符合到法援啦...曱甴

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-19 11:16 AM 發表

有幾多隻曱甴可以符合到法援啦...曱甴
你估個個 可以做到 身無一文
長洲 老野訴訟王 攞到法援

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]