• 瀏覽: 1,122
  • 回覆: 9
有網民發起港鐵「全民跳閘」不合作運動,今早(10日)7時51分,一名姓鮑(25歲)男子,在旺角站涉嫌不付款,並跳閘進入收費區。適時,一名男警員發現事件,隨即上前將鮑截停制服,期間有人疑作出反抗及襲擊男警。事件中,一名男警員手部受傷,鮑涉嫌襲警被捕,以及違反港鐵附例被檢控,案件交由旺角警區刑事調查隊跟進。

另於港鐵大埔墟站,晚上近8時,一名穿黑衣青年疑跳閘逃票,2名穿粉紅色背心的港鐵職員遂上前捉實黑衣男,阻止他離去,另一名男子疑在混亂間推跌職員...

黑衣男在大埔墟站疑跳閘,職員阻止他離去。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190910/mobile/bkn-20190910100951274-0910_00822_001.html

文宣狗精人煽動出囗....
傻西曱甴走去跳閘又鈍胎,
衰嗰個係你呀柒碌....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-23 05:03 PM 發表
有網民發起港鐵「全民跳閘」不合作運動,今早(10日)7時51分,一名姓鮑(25歲)男子,在旺角站涉嫌不付款,並跳閘進入收費區。適時,一名男警員發現事件,隨即上前將鮑截停制服,期間有人疑作出反抗及襲擊男警。事件中,一名男警員手部受傷,鮑涉嫌襲警被捕,以及違反港鐵附例被檢控,案件交由旺角警區刑事調查隊跟進。

另於港鐵大埔墟站,晚上近8時,一名穿黑衣青年疑跳閘逃票,2名穿粉紅色背心的港鐵職員遂上前 ...
呢啲就叫做挑戰法律 違法達義

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-23 10:58 PM 發表

呢啲就叫做挑戰法律 違法達義
曱甴以為好欖威,
結果咪被人......

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-24 01:50 PM 發表

曱甴以為好欖威,
結果咪被人......
侄仔成日掛住玩 暴動
夜晚又唔瞓
梗係跑輸過人啦
畀人 捉到 大快人心

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-25 07:13 AM 發表

侄仔成日掛住玩 暴動
夜晚又唔瞓
梗係跑輸過人啦
畀人 捉到 大快人心
曱甴書又唔讀 又唔去運動 成日吸催淚煙 身子咁孱弱 逃走都慢過人啦

冇運働半夜玩黑暴+文宣

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-25 07:13 AM 發表

侄仔成日掛住玩 暴動
夜晚又唔瞓
梗係跑輸過人啦
畀人 捉到 大快人心
傻西曱甴確係不自量力抵鳩死。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-25 03:27 PM 發表

傻西曱甴確係不自量力抵鳩死。
曱甴真係等死

好夠唔夠教人哋跳閘 叫人哋去攞黑豬仔就真

曱甴都是一班社會敗類

主題標籤 #港鐵
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]