• 瀏覽: 1,956
  • 回覆: 15
反修例風波持續四個月,衝突不但未見緩和,甚至有升溫跡象,示威活動由過往只集中在周末,至今幾近演變成隨時隨地上演,遍地開花,全港多區持續爆發激烈衝突,癱瘓各區交通、各大商場紛紛落閘,普羅市民上班上學有如攀山涉水,各行業苦不堪言,縱然怨聲載道亦未必敢表達不滿,免因政見不同而遭儼如文化大革命般被示威者批鬥「私了」。眼見市民生活在水深火熱當中,政府仍一籌莫展、束手無策,無能力保護升斗市民,令社會人心惶惶。
早前連日激烈示威活動過後,市面滿目瘡痍,港鐵多個車站設施持續遭嚴重破壞致多個車站關閉,甚至全日服務暫停;各區商場亦因應事態嚴重,多個周末要暫停營業;示威現場有持不同政見的市民被毆打,各階層市民生活亦大受影響。議員批評港府處理方法不智「地鐵站啲升降機、設施打爛晒,我隻腳又唔好,尋日要用支拐杖行兩層樓梯,好辛苦。」退休人士梁先生直言,政府施政與市民期望有落差...

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20191011/mobile/odn-20191011-1011_00176_005.html
香港真係俾班曱甴暴徒搞到乜足咁亂,
令正常市民感到十分厭惡及徬徨!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-20 06:21 PM 發表
反修例風波持續四個月,衝突不但未見緩和,甚至有升溫跡象,示威活動由過往只集中在周末,至今幾近演變成隨時隨地上演,遍地開花,全港多區持續爆發激烈衝突,癱瘓各區交通、各大商場紛紛落閘,普羅市民上班上學有如攀山涉水,各行業苦不堪言,縱然怨聲載道亦未必敢表達不滿,免因政見不同而遭儼如文化大革命般被示威者批鬥「私了」。眼見市民生活在水深火熱當中,政府仍一籌莫展、束手無策,無能力保護升斗市民,令社會人心惶惶。 ...
泛民狗 所採用嘅方式
三合會冇乜分別
玩滅聲暴力 抹黑 洗腦
受害嘅小朋友 佢哋嘅父母
恨不得泛民狗全部 死q曬

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-21 06:55 AM 發表

泛民狗 所採用嘅方式
三合會冇乜分別
玩滅聲暴力 抹黑 洗腦
受害嘅小朋友 佢哋嘅父母
恨不得泛民狗全部 死q曬
冇錯你搞民主自由唔好搵啲細路去送頭

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-21 09:46 AM 發表

冇錯你搞民主自由唔好搵啲細路去送頭
遊行示威表達爭取民主自由係正常,

為何要堵路丶刑毀丶扑舖丶打人....
破壞自己香港美好的家園呢!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-21 02:44 PM 發表

遊行示威表達爭取民主自由係正常,

為何要堵路丶刑毀丶扑舖丶打人....
破壞自己香港美好的家園呢!
現今嘅世界 係美好嘅
但係食飽飯等屎屙嘅曱甴
活得不耐煩
想先毀滅香港 重組政府
好彩失敗
不過天都幫佢哋
全球攬炒 因為疫情

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-21 08:39 PM 發表

現今嘅世界 係美好嘅
但係食飽飯等屎屙嘅曱甴
活得不耐煩
想先毀滅香港 重組政府
好彩失敗
不過天都幫佢哋
全球攬炒 因為疫情
啲父母好慘 佢啲仔女中曬毒變咗喪屍曱甴

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-21 08:39 PM 發表

現今嘅世界 係美好嘅
但係食飽飯等屎屙嘅曱甴
活得不耐煩
想先毀滅香港 重組政府
好彩失敗
不過天都幫佢哋
全球攬炒 因為疫情
說得對,曱甴好多都係食爺飯著乸衣....
所以被班毒果文宣狗洗腦及煽動...

吹咩二百萬人對五百萬人邊個贏呀

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-21 11:18 PM 發表
 吹咩二百萬人對五百萬人邊個贏呀
絕對同意 你睇下黃之鋒出街 佢犯眾憎一定要請保鑣

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-22 07:03 AM 發表

絕對同意 你睇下黃之鋒出街 佢犯眾憎一定要請保鑣
自己申請封自己搵錢嘅財路
引入人權法
真係犯眾憎

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-22 10:07 AM 發表

自己申請封自己搵錢嘅財路
引入人權法
真係犯眾憎
而家幾好呀
周圍炒曱甴
公司裁員見到曱甴就炒
點解呀 無時無刻 玩 政治
連自己份工應做嘅事都唔做

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-22 09:28 PM 發表

而家幾好呀
周圍炒曱甴
公司裁員見到曱甴就炒
點解呀 無時無刻 玩 政治
連自己份工應做嘅事都唔做
冇得食冇得供樓
睇下你 曱甴 點

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-22 09:48 PM 發表

冇得食冇得供樓
睇下你 曱甴 點
咎由自取的曱甴

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-22 10:10 PM 發表

咎由自取的曱甴
呢個運動
搞到我好多地方都去唔到
係人都嬲啦

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-22 10:51 PM 發表

呢個運動
搞到我好多地方都去唔到
係人都嬲啦
隻隻曱甴都好黑人憎

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]