• 瀏覽: 693
  • 回覆: 11
最佳 導/監/劇本/剪接/旅遊節目/新演員 等等  之類

- 支持紅藍白,吊9黑黃綠
- 黃黑a/c即封,但日後如該a/c改善會解封
- 逢中國必撐,逢尾國必反
- 波馬股/娛新4項全能,盤路/數據/圖表/新聞會說話
- 尾屎事件令小弟極度憤怒,已與尾屎脫粉 !

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2021-3-31 23:59 ) 參與人數 10

1. 加多幾個獎
2. 維持不變
3. 減番幾個獎
4. 減 d 無謂獎,加 d 有意義 獎
最佳劇集歌之外, 應加個"最佳劇集歌手"獎.

TVB 是垃圾, 不會聽呢D意見 仲要越來越側埋一兩 套

引用:
原帖由 dhj 於 2021-1-13 11:42 PM 發表
最佳編劇 ---- 十八年後的終極告白 (我無睇,  見咁多版友話正)
最具創意劇集  ----殺手? 降魔的2.0?
最佳動作指導 ----殺手
最佳視覺效果  ---- 降魔的2.0?
最佳表現資深演員 ---- ?
最佳表現新演員---- ?

引用:
原帖由 翠如樣衰 於 2021-1-13 11:47 PM 發表
加多個獎啦
叫大馬視后5強安慰大獎
食白果嘅蝗臭魚即變大熱門
蝗粉又可以繼續鳩作排名
話佢係全台頭5名
加金銀銅 , 優異獎囉,  翠魚應該有喇

如果為左分豬肉而加就咪搞啦... 

點解冇獎就等如浪費心機?咩意思?

不過如果加多啲獎係咗可以為表揚電視節目其他方面既優秀,例如編劇,都好既。但如果係咁,或者冇必要全部獎項都係頒獎典禮節目上頒獎,可以內部幕後頒發同發出PR就得。如果唔係個show真係會太長。

最高收視都應有個獎 始終商業世界。

各大樂壇頒獎禮新人獎都分金銀銅,其實飛躍進步獎可分金銀銅,另可加三個我最喜歡電視劇

其實所有獎中,除了視帝視后,最佳劇集只能得一個,其他獎有條件開兩三個,一年都有十幾套劇出街,話多唔多話少唔少,仲要咁多獎集中兩三套劇,有冇諗過其他劇既粉絲點諗

隨著拍攝上技巧終於進步咗,可以加最佳攝影。

引用:
原帖由 SmallFish630 於 2021-1-14 10:10 AM 發表
各大樂壇頒獎禮新人獎都分金銀銅,其實飛躍進步獎可分金銀銅,另可加三個我最喜歡電視劇

其實所有獎中,除了視帝視后,最佳劇集只能得一個,其他獎有條件開兩三個,一年都有十幾套劇出街,話多唔多話少唔少,仲要咁多獎集中兩三套劇,有冇諗過其他劇既粉絲點諗
但電影及電視獎項方面,各國又好似冇金銀銅

引用:
原帖由 dhj 於 2021-1-13 11:42 PM 發表
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29660862
自己攪囉, 大台都唔會聽意見架喇~
都唔見你投

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]