• 瀏覽: 2,616
  • 回覆: 13
法國馬賽(Marseille)4月9日有一棟四層高住宅樓宇發生爆炸並倒塌,旁邊的另外兩棟住宅樓宇亦局部倒塌。內政部長達爾馬寧(Gerald Darmanin)指,

法國最近的確不太好。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/886098/法國馬賽住宅樓宇爆炸後倒塌-或多達10人被埋

炸爛條柱?

莫非有「香港火魔法師」遠赴法蘭西帝國?

好似唔係第一次發生

法國曱甴??

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-4-9 23:29 發表

法國曱甴??
搞局……同中國傾生意喇

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-4-9 22:49 發表

法國馬賽(Marseille)4月9日有一棟四層高住宅樓宇發生爆炸並倒塌,旁邊的另外兩棟住宅樓宇亦局部倒塌。內政部長達爾馬寧(Gerald Darmanin)指,

去過歐洲旅行就知,好多樓其實同香港土瓜灣西營盤個啲差唔多

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-4-9 23:29 發表

法國曱甴??
CIA做野,警告馬仔

所以你話,支持班黑爆去放火燒港鐵嘅人真係痴鳩線,當時好在香港警察一直努力打擊班暴徒,起出黃絲唔少爆炸品,如果唔係後果真係難以想像。

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2023-4-10 01:32 發表

所以你話,支持班黑爆去放火燒港鐵嘅人真係痴鳩線,當時好在香港警察一直努力打擊班暴徒,起出黃絲唔少爆炸品,如果唔係後果真係難以想像。
好彩d廢些趴街黃甴仲未痴到玩自殺式攻擊,或者仲叫識驚死

死人塌樓

Aribus 接單接到手軟 CIA炸完北溪 又炸法國

CIA全世界最大恐佈組織

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2023-4-10 01:32 發表

根本有CIA常頭去做 點起火頭, 跟住就破窗理論, d人有樣學樣, 一個窗爛咗, 之後所有窗都會爛哂

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-4-10 01:00 發表

CIA做野,警告馬仔
夠膽同我老尾爭飛機生意

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]