• 瀏覽: 2,343
  • 回覆: 14
口罩令撤銷一個月後,流感數字持續上升。衞生防護中心今(30日)發布新一期的新冠肺炎及流感速遞,據最新監測數據顯示,流感病毒實驗室陽性檢測.........

《口罩令》雖已撤銷個多月,但我外出時仍堅持戴著口罩,看來我的選擇很正確。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/883129/口罩令-撤銷一個月流感活躍程度上升-入院率較上周倍增

我都會繼續帶, 屋企重有幾盒存貨, 起碼都用晒呢的存貨先再算。

我自己仍然繼續會堅持戴口罩,直至家中所有的口罩存貨用完為止(預計5月尾用完)

新規定實施
即除了口罩
甚麼事都無

今個月又死左好多人

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-30 19:59 發表

我都會繼續帶, 屋企重有幾盒存貨, 起碼都用晒呢的存貨先再算。
我都會,搭車真係好鬼多播毒狂徒

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-30 19:59 發表

大家有好多存貨,咪浪費

我只信親身經歷...

本港在3月19至29日期間共錄得26宗新冠肺炎嚴重個案及經初步評估為死因與新冠肺炎有關的死亡個案。

原文網址: 口罩令|撤銷一個月流感活躍程度上升 入院率較上周倍增 | 香港01 https://www.hk01.com/article/883 ... utm_medium=referral

呢D死亡和肺炎有關

因肺炎死亡,仲有無得賠?之前不是説好了賠幾百萬嗎?

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-3-30 23:29 發表

我只信親身經歷...
你無親身經歷人地中左死Q埋,所以你仲可以上網打呢句説話

引用:
原帖由 ballking113 於 2023-3-30 23:52 發表

你無親身經歷人地中左死Q埋,所以你仲可以上網打呢句説話
你正正就係講咗個重點, 不過有少許不對, 就係身邊有人忽然不再出現說因疫症去世, 本人都不會相信. 原因就是因為親身經歷過一些事情.

今日同𨋢一個戴N95, 一個戴兩個口罩。

引用:
原帖由 lpj88 於 2023-3-31 00:07 發表

今日同𨋢一個戴N95, 一個戴兩個口罩。
希望戴口罩的人單純為了防疫而戴, 而唔係明知沒有意義都要為立場而戴.

出街返工丶返學,本人及家人暫時都全部有戴。

呢排响車响街度, 多咗人响附近搏命咳..................係有痰click 住喉嚨果隻.......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]