• 瀏覽: 11,807
  • 回覆: 78
佐敦光天化日發生街頭擄人案。今日(25日)下午4時許,警方接獲途人報案,指在庇利金街目擊有3名男子向1名有紋身的男子施襲,更將他挾持登上一輛私

呢排就真係日日有奇案, 頭先就話打劫, 而家就當街夾人, 政府仲成日大嗌唱好香港, 唱好香港, 唔該搞好治安。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/881273/佐敦紋身漢遭擄上車大叫救命-警截獲私家車追緝3男?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=news

北韓應該啱樓主你住, 當地可能會零罪案?
😏

黑暴漏網之魚

引用:
原帖由 snooboy 於 2023-3-25 19:06 發表

北韓應該啱樓主你住, 當地可能會零罪案?
😏
唔通好似而家咁, 日日傷人, 打劫, 縱火, 姦殺男人, 仲要有現役紀律部門人員涉案, 你認為可以接受?

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-25 20:05 發表

唔通好似而家咁, 日日傷人, 打劫, 縱火, 姦殺男人, 仲要有現役紀律部門人員涉案, 你認為可以接受?
你有冇睇過呢10年罪案率? 

鍾意睇少女比幾個人挾上車多D.

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2023-3-25 20:08 發表

你有冇睇過呢10年罪案率? 
呢十年罪案率同而家有乜關係? 即係以前多罪案, 而家又一樣要有返咁多? 而家就係希望可以改善到個治安, 唔好一陣又話劏人, 一陣又話強姦嬲人, 日日都咁多奇案發生。

引用:
原帖由 lpj88 於 2023-3-25 20:09 發表

鍾意睇少女比幾個人挾上車多D.
之前赤柱監獄門口咪有一單囉。。。。😆😆😆

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2023-3-25 20:14 發表

唱好跟事實沒有什麼關係吧!
很多人唱好美國,能在美國吸的空氣都是甜的,同一時間美國也可以有持槍衝入國會,岐視黑人亞州人零元購警察亂開槍同時發生,這就是包容。
所以唱好美國果班人咪錯晒囉, 連人生安全都保障唔到, 點唱好都冇用。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-25 20:15 發表

之前赤柱監獄門口咪有一單囉。。。。😆😆😆
系類似古惑仔果D, 個條裙女仔一個人系街行行下, 架Van仔停系佢面前, 就被人抱左上車.

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-25 20:05 發表

日日?你學左東謊作大呀?

香港勝在有警察

引用:
原帖由 charlir2005 於 2023-3-25 20:24 發表

日日?你學左東謊作大呀?
淨係今日都三單, 打劫, 擄人, 縱火, 唔通咁仲唔夠皮?😆😆😆

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]