• 瀏覽: 4,630
  • 回覆: 26
【Now新聞台】在台灣,陸委會將於周二早上就開放港澳居民赴台自由行相關事宜召開記者會。

【Now新聞台】在台灣,陸委會將於周二早上就開放港澳居民赴台自由行相關事宜召開記者會。
陸委會晚上發出採訪通知,表示會在記者會上說明開放港澳人士到台灣自由行的事宜。
有台灣傳媒早前報道,當局會在下周一起開放港澳人士到台灣自由行。陸委會發言人邱垂正日前回應時稱,已就港澳人士自由行協調相關部會,在配合台灣防疫措施,兼顧安全、整體利益及維持港澳之間正常交流原則下,進行評估和開始準備工作。
台灣去年十月中開關,入境毋須隔離,到去年十一月,開放港澳以旅行團形式入境,最多可以逗留15天。

陣間就有消息啦!好想去台灣

相關新聞

新聞來源連結:
https://news.now.com/home/local/player?newsId=507288

已經去日本使晒金錢啦

香港人嘅第二家園

Wonderful, 香港人又可以返另外一個鄉下,感受自由氣息

等蔡台狗下台先去

引用:
原帖由 愛港愛爽VV 於 2023-2-14 09:43 發表

Wonderful, 香港人又可以返另外一個鄉下,感受自由氣息
香港人已經忘記三年零八個月日本狗

傻的嗎? 誰還會再去台灣 之前移民台灣果位肥婆社工咁鍾意台灣都頂唔順要回流

我忽然想起大粒墨, 現在開放自由行了, 佢會唔會偷雞雞過去贖罪

引用:
原帖由 愛港愛爽VV 於 2023-2-14 09:43 發表

唔會啦,等蔡英文下台先諗,好危險.
去其他地方安全啲....

好消息?!如要釋除港人安全疑慮,殺人案通緝犯陳X佳可以申請自首投案?
台灣當局準備好嗎?

引用:
原帖由 曹三豐 於 2023-2-14 10:04 發表

香港人已經忘記三年零八個月日本狗
去旅遊姐又挑起D仇日情緒?
咁俄佬侵我中華土地,殺我漢人就冇人敢提

去台灣屌呀菜英文隻雞

留比逃犯去!

日韓泰開左十世,台灣家陣先開食得幾多水

引用:
原帖由 71833 於 2023-2-14 10:33 發表

好消息?!如要釋除港人安全疑慮,殺人案通緝犯陳X佳可以申請自首投案?
台灣當局準備好嗎?
陳同佳應該嘗試用第二個身份先入境台灣..
再高調投案..

台灣好落後,冇興趣去

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]