• 瀏覽: 17,962
  • 回覆: 106
+3
今晨(10日)2時55分,旺角廣東道925至927號一幢4層高唐樓發生火警,唐樓1樓一單位冒出濃煙,消防接報到場破門進入,動用一條喉一隊煙帽隊撲救,並在單位內救出一名女子,她懷疑吸入濃煙昏迷,送往廣華醫院搶救,延至凌晨4時25分證實不治。火警約1小時後救熄,單位嚴重焚毀,約20名住客自行疏散。消防經初步調查,相信是一外置充電器(俗稱尿袋)短路引致火警。機電署人員今早到場協助調查。

尿袋真大鑊...

新聞來源連結:

https://news.mingpao.com/ins/港聞/ ... 00001/1675995907881

獨居點解帶女童回單位?

引用:
原帖由 kormer 於 2023-2-10 13:30 發表

獨居點解帶女童回單位?
引用:
據親友透露,劉在伊利沙伯醫院任職護士,丈夫亦為護士,原與一對年幼子女居住荃灣,早前因疫情關係方便上班搬到上址。
可能係佢個女 

電器一定要買安全性能好d既, 咁平既野唔好慳, 小小意外就無咗條命根本唔值得

引用:
原帖由 touya08 於 2023-2-10 13:35 發表

電器一定要買安全性能好d既, 咁平既野唔好慳, 小小意外就無咗條命根本唔值得
啲平尿袋用得一年半載就會開始大肚

一個尿袋都咁大鑊?

香港醫護唔係好好pay既咩?為何要住劏房?

我見到都怕怕

附件

samsung_____10000_1600417040_95f3956e.jpg(51.78 KB)

使用尿袋要小心, 似乎不能叉過夜

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-2-10 13:35 發表

可能係佢個女 
有啲怪

引用:
原帖由 kormer 於 2023-2-10 13:29 發表

今晨(10日)2時55分,旺角廣東道925至927號一幢4層高唐樓發生火警,唐樓1樓一單位冒出濃煙,消防接報到場破門進入,動用一條喉一隊煙帽隊撲救,並在單位內救出一名女子,她懷疑吸入濃煙昏迷,送往廣華醫院搶救,延至凌晨4時25分證實不治。火警約1小時後救熄,單位嚴重焚毀,約20名住客自行疏散。消防經初步調查,相信是一外置充電器(俗稱尿袋)短路引致火警。機電署人員今早到場協助調查。

RIP

RIP

引用:
原帖由 kwma 於 2023-2-10 15:09 發表

RIP

千祈唔好充電過夜

若果唔係用咗艾瘋,就唔洗尿袋啦

我自從用了華為p40p+

我都未用過尿袋,由早上8點用到晚上都仲淨50%電,用乜鬼尿袋?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]