• 瀏覽: 4,800
  • 回覆: 25
呢幾年唔少港人移民,加上出生率低,適齡學童大減令本地教育界機構亦有殺校嘅危機。身兼教聯會副會長嘅選委界議員鄧飛早前就建議

條仆街鄧西教蓄竟然為左份糧叫香港納稅人埋單

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230313/bkn-20230313202230403-0313_00822_001.html

不好好培訓香港人,卻天天想引入外勞,而且不是厭惡性工種,香港政府在想什麼? 香港很多人失業的。

比賓仔來讀書,又要比屋佢住!傻的嗎?

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2023-3-16 21:13 發表

不好好培訓香港人,卻天天想引入外勞,而且不是厭惡性工種,香港政府在想什麼? 香港很多人失業的。
一路花錢引入外勞,一路花錢叫香港人上大6做野, 思覺失調

愛國愛港

引用:
原帖由 D9L 於 2023-3-16 21:54 發表

一路花錢引入外勞,一路花錢叫香港人上大6做野, 思覺失調
公司的貪婪,是社會問題的根源。

你問大陸要人,要幾多有幾多,黐L線。

垃圾教蓄,搶賓仔來香港對香港有什麼貢獻呀?請藍藍絲出來講兩句野

去kk園, 入貨啦, 果到大把精英.

針拮到肉
藥石亂投

引用:
原帖由 胡主席 於 2023-3-16 22:48 發表

垃圾教蓄,搶賓仔來香港對香港有什麼貢獻呀?請藍藍絲出來講兩句野
點解向菲律賓埋手??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2023-3-17 00:00 發表

點解向菲律賓埋手??
就嚟去埋北韓,阿富汗,老撾

引用:
原帖由 胡主席 於 2023-3-16 10:48 PM 發表

因為用嚟取代你同d BNOer

點解唔去內地招攬。 

主題標籤 #移民
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]