• 瀏覽: 56,602
  • 回覆: 410
+10
香港與內地今日(8日)終於恢復免檢疫通關,落馬洲支線管制站今早6時半重開,約300人早上6時許已抵關口前排隊,至開閘一刻,有約千人一同湧入出境

政府都講左要收費果隻檢測才可以放行,呢D刁民想博懵過關?

就算俾到你過香港關,內地都唔俾你過啦......

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/854893/通關直擊-千人搶閘北上大排長龍-探病女士持免費檢測被拒出境

今日睇TVB, 呢件大媽真係刁民既標準示範. 呢排周圍都講完又講過關要點做, 你識上網攞預約, 居然話唔知要做收費檢測?

引用:
原帖由 阿乜水 於 2023-1-8 08:52 發表
今日睇TVB, 呢件大媽真係刁民既標準示範. 呢排周圍都講完又講過關要點做, 你識上網攞預約, 居然話唔知要做收費檢測?
我心諗都三年啦唔好真係為咗嗰150蚊搞咁多嘢啦

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2023-1-8 08:41 發表
香港與內地今日(8日)終於恢復免檢疫通關,落馬洲支線管制站今早6時半重開,約300人早上6時許已抵關口前排隊,至開閘一刻,有約千人一同湧入出境

又要返大陸
又唔捨得洗錢
2023年第一單笑話

唔使喊, 遲幾日上去囉 

引用:

香港大把黃畜曱甴搞事,預咗啦

華大基因發達

人山人海,插針不下

去檢測時,D門口職員都會問下檢來做乜,如講過關會叫你去收費到
不過香港做吾到內地咁,佢地不分你點用,你測左,係個健康碼到變,直接俾內地關員睇就可過關

引用:

刁民!人人都付費檢測,如果你免費都過到,咁以後仲有人付費?

食屎刁民!自己唔睇清楚過關須知,就賴政府!DLLM呀!

人地一早講左免費檢測唔得
識唔識聽人地講野

鄭女士,試吓搵佢幫手。

引用:
原帖由 阿乜水 於 2023-1-8 08:52 發表
我都係睇TVB新聞,我都大聲叫左句,刁民你返屋企啦DLLM!我真係好慶!條友又賴政府唔豁免佢!

貪心行易捉蟲

澳門都變左風土病, 都唔明驗來做乜.

不過核酸經濟學博大精深, 普通人唔會明.

主題標籤 #中國通關
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]