• 瀏覽: 3,485
  • 回覆: 20
「港獨」組織「香港獨立黨」頭目之一、40歲男子黃煡聰去年10月回港後被捕,遭控「串謀作出一項或多項具煽動意圖的作為」罪。案件今日在西九龍裁判法院再提堂。被告暫毋須答辯,案件被押後至3月9日再訊,以待控方準備轉介至區域法院文件。被告日沒有申請保釋,須繼續還柙。

國安法定港神針
提防外國代理人煽風點火

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202301/26/AP63d20b7fe4b0adad9d7baa13.html

waiting for result 

被告黃煡聰,持有香港身份證,葡萄牙籍,長居英國.
咁都叫香港人...?

坐穿一世監牢吧

曾發起網上請願,要求籌集軍費邀請北約組織出兵,進攻中國內地及香港.

北約出兵香港,自己喺英國

引用:
原帖由 XEO 於 2023-1-26 13:52 發表
曾發起網上請願,要求籌集軍費邀請北約組織出兵,進攻中國內地及香港.

北約出兵香港,自己喺英國
請北約出兵,籌集軍費....
好撚勁呀,難得又有低能黃撚肯信
中間cap左幾多呢?

我可以做證,真係差啲俾佢煽動到

雖然哩個唔多出名, 都入去過精彩人生啦

引用:
原帖由 longgun67 於 2023-1-26 14:25 發表

請北約出兵,籌集軍費....
好撚勁呀,難得又有低能黃撚肯信
中間cap左幾多呢?
呢個真係笑到收唔到聲,
真係同網上詐騙嗰啲個案如出一轍,
咁都有人信肯捐錢真係冇腦到極點

引用:
被告黃煡聰,持有香港身份證,葡萄牙籍,長居英國,報稱英國皇家音樂學院教師。
以為自己係其他國籍就可以喺香港進行分裂國家活動,就算被捕都會有領士救佢回國

送頭行動, 正常啟動😂😂

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2023-1-26 13:42 發表
「港獨」組織「香港獨立黨」頭目之一、40歲男子黃煡聰去年10月回港後被捕,遭控「串謀作出一項或多項具煽動意圖的作為」罪。案件今日在西九龍裁判法院再提堂。被告暫毋須答辯,案件被押後至3月9日再訊,以待控方準備轉介至區域法院文件。被告日沒有申請保釋,須繼續還柙。

送大陸🌚槍斃

明知咁大風雨. 都要無拿拿死返家, 睇里主子開始要班人交功課, 唔可是淨是坐下冷氣房到狗吹, 錢唔是咁易賺. ,更加唔可以白養

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2023-1-26 13:42 發表

重夠膽返黎?係咪以為唔會捉佢
睇黎要大大力判重D先得

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2023-1-26 14:48 發表

重夠膽返黎?係咪以為唔會捉佢
睇黎要大大力判重D先得
香港國安法刑罰太輕🤣

主題標籤 #裁判法院
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]