• 瀏覽: 7,565
  • 回覆: 35
美國麻省一間中學因為電腦故障,近一年半以來日夜開着7000盞燈,遭當地居民投訴浪費能源和公帑。但因維修公司多次易手,加上疫情之下全球供

尾蟈果種浪費最終會導致全人類被毀滅!

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 7000盞燈熄唔到-遭批浪費能源和公帑

雖然電腦故障,熄燈咁簡單美國中學都冇能為力!

環保笑女都無意見

原來老美電腦壞咗連燈都熄唔到
咁仲點MAGA

電腦壞咗啫,點都有個斷路制去暫停電力啩?

第一個字,係懶;第二個字,係賴;第三個字,都係瀬!

所謂智能控制,熄燈開燈唔係咁易,需經過繁複程序,要有object oriented programming概念

美國科技。

引用:
原帖由 eliskw 於 2023-1-25 20:41 發表
美國科技。
美國科技。
X2

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2023-1-25 21:15 發表

美國科技。
X2
考鍊岸交

引用:
原帖由 摸胸呻吟妖上身 於 2023-1-25 19:22 發表
美國麻省一間中學因為電腦故障,近一年半以來日夜開着7000盞燈,遭當地居民投訴浪費能源和公帑。但因維修公司多次易手,加上疫情之下全球供

尾蟈每年發債乞埋唔少錢,大把有得浪費

引用:
原帖由 kw_lam 於 2023-1-25 20:33 發表
所謂智能控制,熄燈開燈唔係咁易,需經過繁複程序,要有object oriented programming概念
點會熄唔到呀,你個燈自帶永續能源呀? 
1.除唔撚到錯又冇斷電機制你個program真係廢撚到無倫 
2.成年幾都搵唔到其他外判你老尾真係廢撚到無倫 
3.唔shutdown個system改用人手開閂燈你老尾真係廢懶撚到無倫

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-1-25 23:10 發表

尾蟈每年發債乞埋唔少錢,大把有得浪費
滷味定期向全世界割韭菜,刮咗好多$$$ 添! DKLM

電力故障得燈熄唔到? 冷氣電視果D又點?

環保笑女死撚左?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]