• 瀏覽: 2,891
  • 回覆: 11
新一份財政預算案將於下月發表,會否再派消費券惹人關注。立法會議員黃國今日(24日)在電台節目表示,市民現時猶如在黑暗隧道...

開超級市場嗰啲最開心,又可以借勢加價!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0124_00822_001.html

大把罪犯的錢貢獻

下次投票會投他們

引用:
原帖由 屈我啦屈我啦 於 2023-1-24 16:02 發表
新一份財政預算案將於下月發表,會否再派消費券惹人關注。立法會議員黃國今日(24日)在電台節目表示,市民現時猶如在黑暗隧道...

開超級市場嗰啲最開心,又可以 ...
點解無人話派兩萬的?

引用:
原帖由 NIK9527 於 2023-1-25 19:44 發表

點解無人話派兩萬的?
貪字得個貧, 應該成年人也明甚麼叫殺雞取卵吧.

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-1-25 19:51 發表

貪字得個貧, 應該成年人也明甚麼叫殺雞取卵吧.
又唔好咁講, d錢始終用在本地嘅!在庫房攞啫!又唔係在有錢佬個袋攞。

引用:
原帖由 NIK9527 於 2023-1-25 19:58 發表

又唔好咁講, d錢始終用在本地嘅!在庫房攞啫!又唔係在有錢佬個袋攞。
如果真係左手交右手, 點解唔派晒成個庫房? 反正都唔會損失.

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-1-25 19:59 發表

如果真係左手交右手, 點解唔派晒成個庫房? 反正都唔會損失.
派晒庫房d錢又唔得, 社會仲有其它開支要錢用, 總之財政司要計清楚條數, 派錢對社會利多於弊就ok!

引用:
原帖由 NIK9527 於 2023-1-25 19:44 發表

點解無人話派兩萬的?
睇下奴才敢唔敢要求了

捱左3年,今年終於復常,今年復常更加要派錢大家開心下,錢就一定要派,派錢人人開心
邊個反對派錢邊個與民為敵
連車公都睇唔過眼

如果真係日日派錢. 

好大機會減福利, 否則取消2元搭交通.

我覺得派俾低收入家庭就夠。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]