• 瀏覽: 4,516
  • 回覆: 21
+3
中國國務院副總理劉鶴周三(18日)在瑞士蘇黎世,與美國財政部長耶倫會面,兩人就兩國的經濟問題展開對話。此次是繼去年11月
令雙邊經濟和金融關係無必要地惡化。

中國大賣美國債券  
加上日本歐洲中東大量拋售美國債券  
美國好快就連利息都還唔起啦  
烏雞大量金錢支援真正係就快去搵歐盟填....

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20230118/bkn-20230118170555676-0118_00952_001.html

管控好你滷味自己就得啦,
搞三搞四都搞唔到咩出樣!
越搞就越弱勢!

中國要管. 美國就唔使管. 明白.

財長見外長?幾時財長做埋外長嗰份,咁美國外長去咗邊?

係都要人覺得"美國在侵略全世界"來符合所謂的大局, 而巿民生活怎樣又不去理, 仲叫人炒樓維持經濟, 呢個中國官員果然厲害.

制裁中國唔係制得好爽架咩?而家先驚變成衝突?你老美唔怕中國人點鬧你,中國都要臉子啦,好聲好氣同你傾,你就當中國傻的,呢邊簽定麥麥經貿協議,果邊就玩制裁,有Q用啊?自私鬼!只有自己得益,你老哥一個玩晒啦~~

又要威又要戴頭盔

引用:
原帖由 剎華 於 2023-1-18 21:09 發表
制裁中國唔係制得好爽架咩?而家先驚變成衝突?你老美唔怕中國人點鬧你,中國都要臉子啦,好聲好氣同你傾,你就當中國傻的,呢邊簽定麥麥經貿協議,果邊就玩制裁,有Q用啊?自私鬼!只有自己得益,你老哥一個玩晒啦~~

依家唔使比面美狗的

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-1-18 21:31 發表

施主,經笨唔係咁解的,不過就中美角力上,我同意你既講法~~

美國人真係攪笑,係佢一直話中國點樣點樣,又老屈指摘又制裁,中國一直係對等去回應佢。但美國又要惡但又怕死。

即係美國叫世界任何一個國家唔可以對應佢任何舉動?!

都話美國係用專制手段去統治全球吧。

白痴,一直都係美國挑釁,仲好意思叫人管控。

引用:
原帖由 eliskw 於 2023-1-18 22:07 發表
白痴,一直都係美國挑釁,仲好意思叫人管控。
老尾最鍾意賊喊捉賊

引用:
原帖由 1000day 於 2023-1-18 18:34 發表
中國國務院副總理劉鶴周三(18日)在瑞士蘇黎世,與美國財政部長耶倫會面,兩人就兩國的經濟問題展開對話。此次是繼去年11月
令雙邊經濟和金融關係無必要地惡化。

尾狗成日嚟南海搞搞震仲好意思講呢啲嘢

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-1-18 22:09 發表

老尾最鍾意賊喊捉賊
美方都有官員不想美國好, 所以不斷用大局作借口欺騙美國人, 以為自己受到腹背受敵, 而作出不理智的行為. 這模式在香港已運作多年, 但是幸好當權者已識破, 就是明白為甚麼有人會不斷帶著充滿理據的回覆打擊當權者, 而美國就像缺少了這個人吧.

中國拋棄尾債,花光尾完就對了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]