• 瀏覽: 14,311
  • 回覆: 71
+3
港鐵今早(9日)出現一面倒的裸拳賽!事緣有讀者向東網爆料,指今早約7時半,由港島綫駛向堅尼地城方向的一架港鐵列車駛近金鐘

轉載;

港鐵今早(9日)出現一面倒的裸拳賽!事緣有讀者向東網爆料,指今早約7時半,由港島綫駛向堅尼地城方向的一架港鐵列車駛近金鐘站時,一名中性打扮、身穿全黑的短髮女子,與一名頭髮泛白的男乘客發生爭執。據了解,該全黑女子疑不滿白髮翁「坐得衰」、擘開隻腳坐,被對方的大髀「揩到」並感到不適,認為被非禮,雙方發生口角,期間該女子走近並一個擺拳擊中男乘客臉部,登時將男子的眼鏡連口罩打甩、口鼻爆血,鮮血滴落車廂地下,場面儼如強弱懸殊的裸拳賽事,幸有其餘乘客從中阻撓才未有讓事件繼續惡化。

據讀者表示,該名黑衣女子因爭執而未能在上一站落車。當列車駛向中環站期間,一名身形魁梧的灰衣男子不停勸交,當時雙方貌似已冷靜下來,白髮翁坐在一旁,全黑女子則站在車門前準備落車。從讀者提供的影片可見,當時勸交男曾向白髮翁指「讓下佢啦,佢女人嚟架」,全黑女子回應指「唔使佢讓啦,佢都唔擺得幾年」,白髮翁聞言「睇吓邊個長命」,期間有乘客勸「收聲」,勸交男也道「仲講又打多場啦」。

在列車開始駛近月台、車門準備開啟前,全黑女子突然衝向該名白髮翁,使出左勾拳,毆打白髮翁頭部,打甩對方眼鏡,令其流鼻血,鼻血灑落一地;勸架男隨即分隔二人,全黑女子便離開車廂。讀者表示,現場乘客已着白髮翁尋求車站職員協助,惟未知其傷勢。東網正向港鐵查詢事件。原文網址:疑大髀被揩感遭非禮 悍女港鐵車廂出擺拳 白髮翁中招口鼻爆血 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1209_00822_001.html

如果嗰個黑衣人(疑似女人),相信係畀人揩油,點解唔報警呀?根本睇佢個姿態就有心架車一到站,就開嗰條白頭佬波啦!如果自己啱使乜走呀?

白髮翁(左)與短髮女子拉扯,有乘客調停。(讀者提供)

原文網址:疑大髀被揩感遭非禮 悍女港鐵車廂出擺拳 白髮翁中招口鼻爆血 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1209_00822_001.html

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1209_00822_001.html

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-12-9 18:17 發表
港鐵今早(9日)出現一面倒的裸拳賽!事緣有讀者向東網爆料,指今早約7時半,由港島綫駛向堅尼地城方向的一架港鐵列車駛近金鐘

轉載;

港鐵今早(9日)出現 ...
成車廢柒唔報警?拉L住條七婆啦,中性打扮?下面有七架!

引用:
原帖由 香港殺牠死 於 2022-12-9 18:34 發表

成車廢柒唔報警?拉L住條七婆啦,中性打扮?下面有七架!
好多香港人都有惹事又怕事,但有多能事!冇人會喝呢條虎背熊腰嘅女人。呢個女人明知個車到站,先至打鳩同阿伯。佢一走了之,但係成個地鐵有曬cctv。如果有心要搵佢一啲都唔難!除非佢好似啲曱甴跳閘。因為地鉄錄影係影住嗰個閘口,佢一出閘位認得佢啲衫褲鞋襪,只要佢一拍卡,就知道張卡卡主係邊個?除非係太空卡。

白髮翁真係無辜

無法無天

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-12-9 19:44 發表
白髮翁真係無辜
可能架車迫夾,撞到揩到唔出奇。佢都唔會咁大膽Y,幾十歲人揩一個男人婆!

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2022-12-9 19:50 發表
無法無天
個男人婆紮行馬,窩個老嘢兩錘,都唔講得笑,一定爆缸!

唔講佢尊容係點先。
唔代表就可以打人。
依法追究、嚴蕭處理
暴力香港,暴力之都。

唔駛擔心啦,成車同成街都有cam,走撚得去邊呀 

警察應該要拉打呀伯的黑衣暴徒

黑衣暴徒手法似哂2019黑暴私了手法,
希望警察能捉黑衣暴徒歸案..

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-12-9 18:17 發表

轉載;

港鐵今早(9日)出現 ...
覺得被非禮就打人
咁惡既

本土旺師飯民老色狼正杏加橙

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-12-9 20:48 發表
唔講佢尊容係點先。
唔代表就可以打人。
依法追究、嚴蕭處理
暴力香港,暴力之都。
咁樣打人就唔啱,同一隻曱甴有咩分別?

引用:
原帖由 富貴英雄 於 2022-12-10 00:00 發表
唔駛擔心啦,成車同成街都有cam,走撚得去邊呀 
希望盡快可以搵到呢個打人嘅黑衣人出嚟!

主題標籤 #口罩 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]