• 瀏覽: 3,893
  • 回覆: 17
我老友 Eddie 話係英國冬天著多兩件衫都唔洗開暖氣
我老友 Eddie 真係勁,-4 度都可以咁面對。

當然我老友 Eddie 係英國都可以用到香港 NOW 睇 World Cup,呢種勁子真係唔好返香港呀,真係浪費咗你。

【Now新聞台】英國受寒流侵襲,多個地區被大雪覆蓋,陸空交通大受影響。有傳媒報道由於擔心供電系統,不勝負荷。當局啟動應急計劃,指示兩個燃煤發電站開始預熱。

在倫敦的蓋特威克機場,停機坪被大雪覆蓋,很多民航客機無法起飛。受大雪影響,連同希斯羅機場和斯坦斯特德機場,大量航班受到延誤或要取消。

在倫敦的高速公路上,多輛汽車因為積雪滯留路中,一度造成交通混亂。

英國多個地區在寒流影響下,周日晚開始下大雪,部分地區發出惡劣天氣警告,很多學校要停課。當局呼籲駕駛人士應避免在一些地區駕駛;火車班次亦有延誤,由於鐵路工會周二起罷工,預料交通情況會更嚴峻。

英國氣象局表示蘇格蘭北部,周一凌晨錄得今年最低溫度,攝氏負15.7度。

英國氣象部門與衞生安全局將三級寒冷天氣健康警報延長生效至本周五。當局預計到下周初,中部和南部地區氣溫才會稍為回升。相對北部,英國南部降雪次數相對少。

這次全國遭受暴雪侵襲,有分析憂慮在嚴重通脹和全球能源危機下,英國民眾將難以負擔供暖費用。

新聞來源連結:
https://news.now.com/home/international/player?newsId=500680

用煤炭發電,完全忽視環保
缺乏俄羅斯天然氣,本來大有機會提早達到炭中和目標,為人類立下典範,蔭國做法令人齒冷

漫天煤煙嘅風光曾做就大英帝國,回光反照這久遺境像帶來人民無限期盼。

針唔吉到肉就唔知痛, 當初陣陣有詞指責中國如何不環保! 如今這群冚家鏟自摑一巴也要重開煤電...真係狗L到無人有的賤格西狗!!!

先進發達,自詡民主人權至上的國家,竟至行返燃煤舊路..

1952年倫敦煙霧事件
是1952年12月5日至12月9日發生於英國倫敦空氣污染事件。發生的原因包括氣溫低、反氣旋、無風以及大量燃燒煤炭所產生的空氣污染而形成的大霧。

引用:
原帖由 peter925 於 2022-12-14 09:09 發表
漫天煤煙嘅風光曾做就大英帝國,回光反照這久遺境像帶來人民無限期盼。
毒霧再臨倫敦..陰國又可展現日不落國既強盛...

停飛、停課、停工
班BNO曱甴最期待既大三罷出現啦 

回歸工業革命年代。

引用:
原帖由 ~JustinBeaver~ 於 2022-12-14 08:41 發表
用煤炭發電,完全忽視環保
缺乏俄羅斯天然氣,本來大有機會提早達到炭中和目標,為人類立下典範,蔭國做法令人齒冷
自己做無問題,人哋做就係無環保。

引用:
原帖由 judylam651 於 2022-12-14 09:30 發表
先進發達,自詡民主人權至上的國家,竟至行返燃煤舊路..

1952年倫敦煙霧事件
是1952年12月5日至12月9日發生於英國倫敦的空氣污染事件。發生的原因包括氣溫低、反氣旋、無風以及大量燃燒煤炭所產生的空氣污染而形成的大霧。
所謂嘅民主就係,你係民、我係主。英王萬歲

希望今次寒流越凍越好, 更能顯現英國淑女伸士們保衛人權自由的決心.

普京你食蕉啦.

引用:
原帖由 u23dom 於 2022-12-14 09:18 發表
針唔吉到肉就唔知痛, 當初陣陣有詞指責中國如何不環保! 如今這群冚家鏟自摑一巴也要重開煤電...真係狗L到無人有的賤格西狗!!!
佢哋點賤格都好,都唔夠西奴.西狗.黃曱賤格,唱衰自己嘅民族,破壞自己嘅家園,圍毆自己嘅同胞!😡

天氣預報話聖誕節更凍
BNOers享受完夏天49度
e+又可以嘆冰鎮廢柴

呢排歐洲勁燒煤,個環保少女又唔知匿埋系邊玩雜交。

引用:
原帖由 lung_block 於 2022-12-14 09:38 發表

毒霧再臨倫敦..陰國又可展現日不落國既強盛...
能呼吸英國煤炭空氣BNOer也覺值得的與西人為隣佢哋自覺高尚很多

主題標籤 #停課
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]