• 瀏覽: 6,342
  • 回覆: 34
新冠肺炎疫情反覆,本港連續七日確診約一萬宗,衞生署衞生防護中心今日(7日)公布新增11,981宗確診個案。當中11,278宗為本地個案、703宗檢測陽性

政府而家唔係躺平, 不過就擺橫瞓直, 既然係咁, 不如唔好再日日報幾多人中招, 幾多人死亡, 反正報唔報都係一樣, 政府都係乜都唔做, 乜都唔理, 而家香港嘅政策, 三不像, 既然都擺橫瞓直, 中左招嘅就唔使再去隔離, 基佬欖球都可以全場唔帶罩, 咁點解普通市民又唔可以? 黃碼都可以去工展會, 直頭取消晒呢的五顏六色嘅碼啦, 呢個政府, 又要擺橫瞓直, 但係又怕事又唔夠膽, 呢班所謂高官, 真係個個得啖笑。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/844278/最新-疫情-再創反彈新高-增11981宗確診-12-16起可預約第五針?utm_medium=Social&utm_source=fb_other3&utm_campaign=news

日日睇到個數字, 只有一種感覺 - 灰 

大陸都開放,無必要就唔好驗核酸,要驗就自己比錢同埋排幾粒鐘,所以個案日日跌,香港應該要跟阿爺,唔驗自然就下跌

點解大陸越來越少, 香港就一直慢慢升高?
咁點叫中央放寬通關?
😒

政府及百姓都冇錢,唔放唔得
放咗就有錢,有錢就可以去睇醫生,醫生有錢去旅行,循環金錢世界

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-12-7 17:48 發表
政府及百姓都冇錢,唔放唔得
放咗就有錢,有錢就可以去睇醫生,醫生有錢去旅行,循環金錢世界
政府一定唔會冇錢, 冇錢就唔會繼續派綜援啦。市民就更加唔會冇錢, 淨係睇下比人呃果的人, 個個都上百萬身家, 只係個個係到借個疫情扮冇錢。感染左, 有長新冠, 想唔養醫生都唔得, 醫生, 藥廠都會賺到錢, 去旅行, 所以的專家咪成日叫放寬, 就係咁解。

無躺平喎,咪開打第5針囉
仲驚就過兩日再打第6針
打到你唔驚為止

引用:
原帖由 snooboy 於 2022-12-7 17:36 發表
點解大陸越來越少, 香港就一直慢慢升高?
咁點叫中央放寬通關?
😒
越打針越暴升

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-12-7 17:16 發表
新冠肺炎疫情反覆,本港連續七日確診約一萬宗,衞生署衞生防護中心今日(7日)公布新增11,981宗確診個案。當中11,278宗為本地個案、703宗檢測陽性

...
唔好再玩啦, 又死22個啦
冬天會令醫療服務嚴重出問題
有需要既人用唔到醫療服務 , 第一步立即禁堂食 現在要全日啦
過萬宗呀 仲要12000宗啦, 當冇事呀?

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-12-7 18:44 發表

唔好再玩啦, 又死22個啦
冬天會令醫療服務嚴重出問題
有需要既人用唔到醫療服務 , 第一步立即禁堂食 現在要全日啦
過萬宗呀 仲要12000宗啦, 當冇事呀?
師兄快打第5針保平安

引用:
原帖由 楊鉅祥 於 2022-12-7 18:45 發表

師兄快打第5針保平安
澳門沒有迫針放心 , 係香港咁白痴又唔做防疫, 又迫針

wfc, 仲報呢d數,好似同計住有冇打乞嗤一樣咁低能

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-12-7 17:16 發表

...
肯定一樣野係近日一定會對醫療服務做成超嚴重傷害
建議立即做防疫, 第一步禁堂食

引用:
原帖由 mhz 於 2022-12-7 18:51 發表
wfc, 仲報呢d數,好似同計住有冇打乞嗤一樣咁低能
18-50 歲的確冇事, 但70歲以上或10歲以下確診, 絕對有機會突然重症死亡 !

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-12-7 18:51 發表

肯定一樣野係近日一定會對醫療服務做成超嚴重傷害
建議立即做防疫, 第一步禁堂食
今屆政府無料又怕事, 比人嘈二嘈就腳都軟, 你認為佢地敢去禁堂食咩?😆😆😆

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]