• 瀏覽: 4,285
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
+2
曾與張竹君一同出席疫情記者會的醫管局女高層莊慧敏,與同為醫生的丈夫被指在黃埔一超市偷竊海膽、小玉西瓜等食物,價值逾1600元。二人否認盜竊罪

仲爭乜議 唔好再用d ON9思維來幫呢d港畜甩身好無?香港人出曬名揾10萬都要係乞兒兜入面搶人地10蚊架啦,我打死唔信佢地會唔記得掃條碼,又唔見有人掃多左比多左錢? 醫生又點? 睇下勞工處d診所招聘員工條件幾刻薄先啦 法官唔該用下腦千祈唔好放生呢兩個柒頭

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/844075/醫管局女高層與夫涉aeon偷竊-保安員見二人將未掃條碼食物放入袋

二人分別由資深大律師駱應淦及大律師布喜後代表。

收費一個鐘唔止 $1600 呢鑊真係偷雞唔到蝕渣米 

證明偷竊行為, 確係好刺激, 明知犯法都要玩.

係咪偷竊狂,快d揾專科

身後有餘忘縮手,眼前無路想回頭。

好心認自己有心理病,減刑了事!

我諗會冇樹。話精神幌忽吾記得掃, 有高尚職業吾會偷

23件有比錢 10件冇比錢

偷竊行為無藉口可言,
不如講壓力大 精神錯亂!
犯法就係犯法, 除非你係特殊人物

引用:
原帖由 win^_^ 於 2022-12-6 18:20 發表
曾與張竹君一同出席疫情記者會的醫管局女高層莊慧敏,與同為醫生的丈夫被指在黃埔一超市偷竊海膽、小玉西瓜等食物,價值逾1600元。二人否認盜竊罪

...

附件

20221020_4d5d3c8c8af646de0f8bc1h8Z2n6A1m0.png(613.58 KB)

貪就貪啦, 唔記得 !  

點解唔話自己一時貪玩?

引用:
原帖由 27600455 於 2022-12-6 20:07 發表

貼張爛圖以爲自己贏左d乜?

到最後睇下點

保安醒目 

法律面前窮人含撚

主題標籤 #勞工處
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]