• 瀏覽: 7,590
  • 回覆: 34
+3
【Now新聞台】內地單日新增的新冠本土個案維持在三萬宗以上,但數目持續回落;各地持續放寬防疫限制,減少對經濟發展和民生的影響。

睇來睇去, 大陸若想放寬, 應該參考下本港動態清零的措施, 例如為何官方不公佈每天感染和死亡數字, 市民無打齊三針好易得重症和死人喎!老人體弱就更加危險, 老人打齊三針的接種率如何等等?唔弄清楚就咁快放寬對老人會唔會好危險?因何又叫市民不用驗核酸?唔驗點知已中招可傳染?有人中招本港都會封樓或送去竹篙灣隔離啦!

新聞來源連結:

http://news.now.com/home/international/player?newsId=499717

提示: 違規內容已被屏蔽
應該邀請娥姐去指導啦!

引用:
原帖由 含L至軟 於 2022-12-4 19:40 發表
應該邀請娥姐去指導啦!
睇番轉頭本港的動態清零做法原來咁好嘅!市民身在福中不知福了。🤗

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-12-4 19:47 發表

睇番轉頭本港的動態清零做法原來咁好嘅!市民身在福中不知福了。🤗
上面封小區的做法都是參考娥姐之嘛!

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-12-4 19:36 發表
【Now新聞台】內地單日新增的新冠本土個案維持在三萬宗以上,但數目持續回落;各地持續放寬防疫限制,減少對經濟發展和民生的影響。

睇來睇去, 大陸若想放寬, 應該參考下本港動態清零的措施, 例如為何官方不公佈每天感染和死亡數字, 市 ...
都系小心D好

習總終於替肇始平反了。

清0L
該死得眼弊了

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-12-4 20:58 發表
清0L
該死得眼弊了
報應啊!!!

要核酸  要證明!!!

阿爺總方針是動態清零
若不做核酸
怎能保障清零

黃甴成日話自己唔係中國人又特別關心中國既事

自己祖國反而不聞不問

https://www.facebook.com/149918838878285/videos/1146236999342175

咁冬天易令疫情升溫, 都唔要核酸?

要減少對經濟發展和民生的影響, 這個很重要。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]