• 瀏覽: 32,759
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
+5
一名43歲本地女子,懷疑在網上交友平台識男仔,被騙去2,000萬元。

支援男子外國生意

警方今日(9日)指,在本月1日接獲一名43本地女子報案,表示早前於網上交友平台認識一名男子,並在2020至2022年4月間,向對方共轉帳約2,000萬港元,以支援其於外國的生意,隨後該名男子失去聯絡,涉案女子懷疑受騙,遂

的人成日話疫情搞到好多人連飯都冇得食, 但係呢的比人呃錢嘅新聞, 好似從未停過, 仲係個個都比人呃唔小錢, 呢個重犀利, 比人呃成2000萬, 呢頭又話的人冇錢, 果頭個個又咁多錢比人呃, 即係點啫?

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/本地/網上識男仔遭騙子-43歲女痛失2000萬元/347011

被人騙去2000萬咁黑仔,不過成43歲,唔適合性交轉運,都係算吧啦 

好有錢呀

千祈冇同女人一齊儲錢,一個唔覺意被個麻甩佬呃埋走都似

拜登條傻佬也呃到唔少人信他是總統

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-11-9 14:24 發表
千祈冇同女人一齊儲錢,一個唔覺意被個麻甩佬呃埋走都似

拜登條傻佬也呃到唔少人信他是總統
我都想同個隨時被呃到2千萬嘅女人儲錢

引用:
原帖由 CatTooQQ 於 2022-11-9 14:23 發表
好有錢呀
點解搵到咁多錢

日日想同男人交配網友都好信

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2022-11-9 14:31 發表

點解搵到咁多錢
知我就發咗啦

愛你嘅人係唔會問你攞錢㗎, 自己死都唔會a一句 尤其男人呀有骨氣呀, 唔識唔識點解會畀咁多錢人呀,

唔係一萬幾千救急救命呀, 嗰啲付出咗最多當幫人蠢咗, 潑出去嘅水, 但係牽涉咁多錢, 係咪要諗清楚,

啲人想拍拖想到失曬理智, 二千萬如果攞嚟捐曬畀啲病患者或者啲生活有困難 或者有啲特殊需要嘅人都叫積福呀, 咁樣畀人呃, 真係臨老唔過得世好淒涼, 男人係咪真係咁緊要㗎, 愛情係咁樣嘅咩, 生意要畀錢冇單無據咩, 見過未都成問題

真係 on 9

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2022-11-9 14:38 發表
愛你嘅人係唔會問你攞錢㗎, 自己死都唔會a一句 尤其男人呀有骨氣呀, 唔識唔識點解會畀咁多錢人呀,

唔係一萬幾千救急救命呀, 嗰啲付出咗最多當幫人蠢咗, 潑出去嘅水, 但係牽涉咁多錢, 係咪要諗清楚,

啲人想拍拖想到失曬理智, 二千萬如果攞嚟捐曬畀啲病患者或者啲生活有困難 或者有啲特殊需要嘅人都叫積福呀, 咁樣畀人呃, 真係臨老唔過得世好淒涼, 男人係咪真係咁緊要㗎, 愛情係咁樣嘅咩, 生 ...
識咁諗就唔會比人呃…用d錢幫助有需要嘅人當同自己積福可能命運已不同一早嫁人生子了

我懷疑係公數,搵個藉口消失左D錢

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-11-9 14:12 發表
一名43歲本地女子,懷疑在網上交友平台識男仔,被騙去2,000萬元。

支援男子外國生意

警方今日(9日)指,在本月1日接獲一名43本地女子報案,表示早前於網上交友平台認識一名男子,並在2020至2022年4月間,向對方共轉帳約2,000萬港元,以支援其於外國的生意,隨後該名男子失去聯絡,涉案女子懷疑受騙,遂

2000蚊濕濕碎啦,不過如果被台蛙呃就真係唔抵😂🤣😂🤣

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-11-9 14:44 發表

識咁諗就唔會比人呃…用d錢幫助有需要嘅人當同自己積福可能命運已不同一早嫁人生子了
咁又唔一定嘅, 我由細到大都盡自己能力去幫人, 但係我真係苦過dee dee啦, 不過我做人識得氹自己開心, 鍾意食嘢一係唔開心就飲下酒, 不過呢啲都係我致命傷, 有時自己都要識得氹下自己, 唔一定要好貴嘅嘢自己喜歡食嘅啱口味咪得囉

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 9-11-2022 14:44 發表

呃佢果個都係有需要人士

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]