• 瀏覽: 3,728
  • 回覆: 11
+2
警方前年審視一宗超市盜竊案期間,懷疑有警員妨礙司法公正。警方說,涉事的24歲被停職警員,被控7項「公職人員行為失當」罪,星期四上午在沙田裁判法院提堂。 有關的超市盜竊案發生在2020年4月,一名女子懷疑在青衣一間超級市場盜去一批食物,總值約1800元,今年9月拘捕這名警員,涉嫌妨礙司法公正。

今次係 妨礙司法公正 , 終於唔係叫雞 偷鮑魚 偷涷肉。
香港警察,最大犯罪集團。😅

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1674922-20221109.htm

班藍絲仲好可憐咁樣話香港警察公平公正,事實香港班藍絲警察妨礙司法公正就有份

被控7項「公職人員行為失當」罪, 再加老妨, 洗定個八月十五, 入去過年啦 !   

另一篇有關報道, 直頭話個警員幫個疑犯比返錢間超市, 可能佢二個一早係出面已經識得, 或者有的親戚關係, 如果唔係, 點會咁樣貼錢返工?

https://www.hk01.com/突發/834691/查 ... p;utm_campaign=news

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-11-10 00:18 發表
被控7項「公職人員行為失當」罪, 再加老妨, 洗定個八月十五, 入去過年啦 !   
即刻諗起佢。

附件

20220922_24cb92985529f172e1fdM5HwLXtML7n6.jpg(23.51 KB)

可能呢個警察好人
知事主真係無錢先偷野
幫事主付款 要審先知點解咁做

衰既會釘人加加料

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-11-10 07:47 發表
可能呢個警察好人
知事主真係無錢先偷野
幫事主付款 要審先知點解咁做

衰既會釘人加加料
如果疑犯係個冇蝦條機會嘅阿伯.唔知會唔會咁好人

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-11-9 23:50 發表
警方前年審視一宗超市盜竊案期間,懷疑有警員妨礙司法公正。警方說,涉事的24歲被停職警員,被控7項「公職人員行為失當」罪,星期四上午在沙田裁判法院提堂。 有關的超市盜竊案發生在2020年4月,一名女子懷疑在青衣一間超級市場盜去一批食物,總值約1800元,今年9月拘捕這名警員,涉嫌妨礙司法公正。

警隊不是自從廉政公署成立後便奉行高薪養廉嗎?為何警員從事高買犯罪呢?警員犯罪手法堪比專業,恐怖程度比黑幫過之而無不及,叫升斗小市民如何安心?如何安居樂業?

引用:
原帖由 homer201314 於 2022-12-1 18:12 發表

警隊不是自從廉政公署成立後便奉行高薪養廉嗎?為何警員從事高買犯罪呢?警員犯罪手法堪比專業,恐怖程度比黑幫過之而無不及,叫升斗小市民如何安心?如何安居樂業?
今次就係唔夠專業所以畀人揭發咗 , 下次要繼續努力專業啲🤭

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-12-1 18:19 發表

今次就係唔夠專業所以畀人揭發咗 , 下次要繼續努力專業啲🤭
天理循環報應不爽

主題標籤 #裁判法院
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]