• 瀏覽: 7,976
  • 回覆: 61
+3
提示: 違規內容已被屏蔽
假的,佢哋係難民,吾係移民。

你想融入西人蘇你先得架多得走國際線班手足不停唱衰中國香港…又唔望下自己係咩人種

可能要漂白先得,買枝漂白水1:99

英內政大臣柏斐文都話咗啦   BNOER 同 烏克蘭, 阿富汗, 敍利亞難民同級, 仲要排到最後面死未

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2022-12-1 08:25 發表
可能要漂白先得,買枝漂白水1:99
x2

正常,個個YC 吹到英國醫生好好,讀書好好,根本一開始就想拿福利…..  

本土,絕不會接納新移民。。。🤭

以前華人著得好啲 在外國當你日本人

香港係乜地方 好多鬼佬係唔知嘅

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-12-1 08:05 發表
港人移民話題在網上仍然鬧哄哄,無論英德美澳紐加哪個國家都有人討論。最近再有網民發帖討論,指「移民L唔好幻想融入到當地圈子」,並表示當地人對移民港人的觀感,就如港人對「南亞人在港生活」的觀感一樣,話題引起網民熱議!

移民港人去到國外會不被外國人尊重?有網民在網上討論區以「移民L唔好幻想融入到當地圈子」為題發帖,表示移民人士去到外國後情況猶如南亞人移民來港,反問其他網民「你身邊有無南亞朋友?普遍南亞 ...
港蝗又揚威國際。

全部事實,我親戚九十年代移民英國,去到第二代名牌大學出嚟,滿口英文,咁又點?去大公司見工,人吔優先請白人或同工不同酬,個時英國經濟好過現在,都難融入,何況現在?現在政棍無樣掂,有咩問題入晒新移民數,本地人已經無咁包融,有右傾排外心態,大行話英國未來經濟一沉不起,呢個情況越來越嚴重!

係班「黃屍」自我感覺良好罷了!就像在「香港」班南亞人同黃屍講「政治逼害」一Q樣,個口唯唯是諾,個心叫人「走撚開」一樣!

等睇香港高尚移民幾時比洋人踢旅行喼喊打喊殺。  

理得佢
總之移咗民就唔好返來

主題標籤 #移民
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]