• 瀏覽: 3,435
  • 回覆: 16
+2
烏魯木齊市吉祥苑小區 11 月 24 日晚發生火災,疑因過度封控阻礙居民逃生和搶救釀死傷,官方指 10 死 9 傷。

悼念都要報警?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/中國留學生悼烏魯木齊火災罹難者-據報港大報警-134255391.html

係藍狗蚤眼中,佢地係搞事既中國人
咁應唔應該支持?

呢個內地學生應拉返去調查有冇勾結外國勢力, 因為係內地人唔係香港學生反中亂港行為就輕輕放過?

條大陸佬隨時係收左美國錢

國安要捉佢返去查吓

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 divtssds01 於 2022-11-28 00:47 發表
咁應唔應該支持?
“嗱!!

手足 唔會用拼音~

就都用繁體啦!!

手機查一下 “齊“字很難咩??

又係文盲???

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-11-28 00:45 發表
烏魯木齊市吉祥苑小區 11 月 24 日晚發生火災,疑因過度封控阻礙居民逃生和搶救釀死傷,官方指 10 死 9 傷。

悼念都要報警?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/中國留學生悼烏魯木齊火災罹難者-據報港大報警-134255391.html
如果你用不實事實喺度抹黑中央人民政府,有機會觸犯左刑事罪行條例第二百章頭嗰十條裏邊嘅一啲條款嘅。

引用:
原帖由 divtssds01 於 2022-11-28 00:47 發表
咁應唔應該支持?

引用:
咁應唔應該支持?
算啦!香討有啲人眼中,政權=中國,人民不等於中國。
平行宇宙嚟,同佢哋討論根本就係對牛彈琴。

引用:
原帖由 seriouslyhansom 於 2022-11-28 02:30 發表

算啦!香討有啲人眼中,政權=中國,人民不等於中國。
平行宇宙嚟,同佢哋討論根本就係對牛彈琴。
中國憲法第一條
中華人民共和國是工人階級領導的、以工農聯盟為基礎的人民民主專政的社會主義國家。 社會主義制度是中華人民共和國的根本制度。 中國共產黨領導是中國特色社會主義最本質的特徵。

你講呢嘅嘢已經有煽動意圖。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-28 02:09 發表

如果你用不實事實喺度抹黑中央人民政府,有機會觸犯左刑事罪行條例第二百章頭嗰十條裏邊嘅一啲條款嘅。
如果係真呢?

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-11-28 02:57 發表

如果係真呢?
真定假係法官話嘅,控方律師會提供證據嘅喇。
鬥證據你會有得贏?
唔通法庭上面,喺國安法官面前,話中國政府造假?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-28 03:10 發表

真定假係法官話嘅,控方律師會提供證據嘅喇。
鬥證據你會有得贏?
唔通法庭上面,喺國安法官面前,話中國政府造假?
咁你要告先得㗎,你唔告齋吹就無後面㗎喇。告啦,唔好諗喇。

真的只是悼念? 還是想煽動更多人推翻政府? 港大報警是正確的。

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-11-28 04:33 發表
真的只是悼念? 還是想煽動更多人推翻政府? 港大報警是正確的。
悼念一個人在家做就得,在公開場所做,明眼人都知道有乜目的!😒

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]