• 瀏覽: 13,335
  • 回覆: 118
+10
行政長官李家超周日(20日)由泰國曼谷返港後確診。事隔六日,李家超今日(26日)快速檢測轉為陰性,他表示身體並無大礙,再次呼籲市民盡快接種新冠疫苗。

Yo!服食五天新冠口服藥便轉陰,中新冠,何需怕呀!

李特首今次中新冠五天後便康復的經歷,正是反對收緊社交距離措施及重設入境隔離的最佳宣傳!

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1888689/即時-港聞-李家超確診6日快測轉陰偶爾咳嗽-社交平台報平安

特首示範得好..

主席未露面啊

咁渣架
佢練開氣功都咁   我隔離條賓賓3日已經快測冇左

好彩佢唔係住喺烏魯木齊

希望特首可以早日康復

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-11-26 13:34 發表
行政長官李家超周日(20日)由泰國曼谷返港後確診。事隔六日,李家超今日(26日)快速檢測轉為陰性,他表示身體並無大礙,再次呼籲市民盡快接種新冠疫苗。

...
特首李家超中新冠,因為要隔離,連行政會議都開唔到,應該知道中新冠影響唔少,新冠真係唔同流感。
每日不斷有大批市民確診,情況持續下去對社會經濟影響非常大,政府真係唔可以躺平!必須減感染 !

引用:
原帖由 bestwin61 於 2022-11-26 13:45 發表
主席未露面啊
昨天已露面,接見古巴國家主席。

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2022-11-26 13:56 發表
希望特首可以早日康復
轉陰即是已康復。

引用:
原帖由 chess8 於 2022-11-26 13:58 發表

特首李家超中新冠,因為要隔離,連行政會議都開唔到,應該知道中新冠影響唔少,新冠真係唔同流感。
每日不斷有大批市民確診,情況持續下去對社會經濟影響非常大,政府真係唔可以躺平!必須減感染 !
現在港府的大方向是混合免疫,與你的期望相反,要好好習慣。

都話佢打齊針唔驚,幾日出返來啦

真係無用,人哋財爺兩日就ok.

長新冠後遺症如脫髮、縮陽、寢食不安,  好難斷尾...............

咩藥都唔使食
七日後咩事都冇

引用:
原帖由 tinnit 於 2022-11-26 12:39 發表
特首示範得好..
試埋新藥
無腦霧

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]