• 瀏覽: 19,185
  • 回覆: 116
  • 追帖: 1
+3
內地去年年底調整防疫措施,將於今年1月8日正式開放關口,入境人員無需落地核酸及強制隔離。但隨著中國大門的開放,美國、日本、韓國等國家則開始

純政治原因。如果唔係點轉移國民視線?
美國新冠死幾多人?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/853254/央視轟美國限制中國旅客入境-雙標做法何其虛偽

認為人地對自己唔公平,咪唔好去囉

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-1-3 16:40 發表
內地去年年底調整防疫措施,將於今年1月8日正式開放關口,入境人員無需落地核酸及強制隔離。但隨著中國大門的開放,美國、日本、韓國等國家則開始

🤔怕未感染過個人感染後會生成新變種…

咁全世界只要把所有未感染過的人隔離或關起上來就可以了😂

這些人會對感染過的人有危險….

🤔下次到北韓開放…..全世界又要驚多一次….

引用:
原帖由 likeit 於 2023-1-3 16:48 發表
好認同ching
中國反美,應該由中央立法,"主動"限制國民去美國旅行
又要反美,又要去美旅行
「雙標做法何其虛偽!」
點解成日自打咀巴呀

引用:
原帖由 divtssds01 於 2023-1-3 16:52 發表

好認同ching
中國反美,應該由中央立法,"主動"限制國民去美國旅行
又要反美,又要去美旅行
「雙標做法何其虛偽!」
點解成日自打咀巴呀
到時歐美又走出嚟話中國極權人民無自由無人權…雙標歐美用得少嗎

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-1-3 16:40 發表

大陸要去到1月8日先開放畀香港人(即係中國公民)入境大陸,
好似重未開放簽證畀外國人喎!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-1-3 16:55 發表

到時歐美又走出嚟話中國極權人民無自由無人權…雙標歐美用得少嗎
大陸一向唔畀大陸人自由出境架啦!
分別只係寬鬆定嚴格…

畀人講左70幾年,都唔爭在喇!

係大陸要先申請護照、審批出境理由,獲批准簽發護照先可以出境,
無護照就唔准出境,
但就算有護照,
海關都有權係出境時注銷。

中國限制別人入境又係乜標準?

唔攪9你嗰個就唔係美國啦

引用:
原帖由 likeit 於 2023-1-3 16:48 發表
中國十幾億人,去既只係小數。

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2023-1-3 16:48 發表

🤔怕未感染過個人感染後會生成新變種…

咁全世界只要把所有未感染過的人隔離或關起上來就可以了😂

這些人會對感染過的人有危險….

🤔下次到北韓開放…..全世界又要驚多一次….
唔科學囉。
西媒都話美國、歐洲自己嘅專家都唔撐。
不過,民主國家既嘢,邊個出聲邊個下年有 funding

引用:
原帖由 b1911 於 2023-1-3 17:28 發表
中國限制別人入境又係乜標準?
咁簡單都唔明?
真唔明?
中國現在既主流變種,早已係歐美流行多個月。歐美市民中已中招。

一矢中的

央視轟美國限制中國旅客入境?? <==你中國都限制港人入境啦!我地都系中國人黎架!  限制人境名額還要加核酸證明,比美國佬做得更絕! 中國人限制中國人自打嘴巴!

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-1-3 17:50 發表

咁簡單都唔明?
真唔明?
中國現在既主流變種,早已係歐美流行多個月。歐美市民中已中招。
咁吾俾港人返內地又係乜標準呀?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]