• 瀏覽: 38,742
  • 回覆: 72
+2
國際七人欖球賽在防疫限制放寬下順利舉行,政府昨日(7日)公布最新安排,容許持有黃碼的訪港旅行團以「團進團出」方式出入主題公園、博物館以及寺

大袋就黃碼一樣可以入食肆大吃大喝!
司長陽性一樣可以除罩演說!
小市民黃碼入餐廳就畀人罰到你窮!
呢種所謂[一視同仁]疫情無離開過我地

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/833858/0-3-李家超稱效果符合預期-不取消-黃碼-疫情無離開我哋

樓主想問李特首一句: 乜嘢叫做以身作則?

疫情從來都冇離開過任何地區,大陸咪日日有幾千例(真實數字可能唔只),要疫情過去可能要等上天堂後!
全世界大部份地區都放寬防疫,香港就執輸行頭,我唔怪超哥因為佢都冇權話事開放!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-11-8 10:22 發表
國際七人欖球賽在防疫限制放寬下順利舉行,政府昨日(7日)公布最新安排,容許持有黃碼的訪港旅行團以「團進團出」方式出入主題公園、博物館以及寺

...
嚴格執行一講兩制,堅定不移何包青檸!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-11-8 10:28 發表
示範Two system

我真係好服呢個人, 擺門都費事, 擺明就係講一套, 做一套, 只要佢中意, 做乜也可以。四季酒店, 二百人室內唔帶罩, 但係就話疫情無離開我地, 咁係咪政府同病毒講掂數, 開會期間, 唔好去四季踩場? 到基佬攬球, 真係離晒普, 成班高官在場, 眼見有人違反防疫條例, 但係就唔去訓示在場執法人員採取適當行動, 咁擺明就係對違法行為公然作出包庇。在場執法人員, 著得起套制服, 代表得個部門, 但係當值期間, 眼見違法行為正在發生, 但係就唔去採取任何執法行動, 算唔算公職人員行失當? 市民唔帶罩, 位位$5000, 有高官包庇嘅場合就三不管, 有人違法但係就冇人執法, 同七, 八十年代九龍地寨, 毫無分別。

完美示範官字兩個口,古裝電視劇的貪官都未有咁精彩的表現

引用:
以身犯險就識

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
信特首,唔冼驚.....

附件

20221108_143905.jpg(189.78 KB)

一輩子帶口罩 很暖心呢
新加坡表示,我就係要呢D

原來唔止一國兩制
香港仲有一區兩制

高官陽就當冇事
小市民就要隔離

鬼佬除罩乜都得
小市民成為5000

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]