• 瀏覽: 24,035
  • 回覆: 141
+9
想要移民,一定要量力而行,更要三思而行。最近有移英的連登仔發帖勸世,勸喻想移民到英國的朋友們諗清楚,更提出了移英的3大事實。

慢慢嘆豉油民主嘅空氣,
准備迎接新首相。
千祈唔好回流香港!

新聞來源連結:

https://www.dotdotnews.com/a/202 ... b0adad9d641665.html

撐著呀移英就要融入英國千祈唔好死返香港就得移英手足日日上香討話嗰度咁電費平牛扒牛油牛奶平千萬別信謠言

英國人根本政治冷感,人頭豬腦如果唔係就唔會投贊成脫歐

千其唔好返嚟,求下你地

英國有民主,點都唔好返香港呀

唔係化,又有移民英國嘅黃屍廢畜想回流香港?英國唔係有民主有自由有普選咩?點對住死咗嘅周只落、梁柒揮呀?點對得要坐監留一世案底嘅手腳呀?哈哈哈哈

引用:
原帖由 mycarrera 於 2022-10-24 17:03 發表
英國人根本政治冷感,人頭豬腦如果唔係就唔會投贊成脫歐
脫歐喺失敗嘅決定

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-10-24 17:07 發表
英國有民主,點都唔好返香港呀
豉油民主,頻繁換首相

捱過寒冷的冬天
春天還會遠嗎 ?

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2022-10-24 17:08 發表
唔係化,又有移民英國嘅黃屍廢畜想回流香港?英國唔係有民主有自由有普選咩?點對住死咗嘅周只落、梁柒揮呀?點對得要坐監留一世案底嘅手腳呀?哈哈哈哈
手足有無要求普選換首相?

引用:
原帖由 樹上忠心的水果 於 2022-10-24 16:58 發表
想要移民,一定要量力而行,更要三思而行。最近有移英的連登仔發帖勸世,勸喻想移民到英國的朋友們諗清楚,更提出了移英的3大事實。

慢慢嘆豉油民主嘅空氣,
准備迎接新首相。
千祈唔好回流香 ...
係咪過咗去蠅角,先至咁清醒呢?好似遲咗啲噃?

點解唔再講「炆煮豉油」嘅?淨係掛住燃料貴,唔掛住「燃論豉油」嘅?

引用:
原帖由 樹上忠心的水果 於 2022-10-24 17:10 發表

豉油民主,頻繁換首相
首相好大機會自動當選,唔止BNOer會唔會出黎抗議呀??

窮鬼去到邊都係窮鬼,以為過到英國會住大屋,曱甴真係幼撚稚

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-10-24 17:14 發表

首相好大機會自動當選,唔止BNOer會唔會出黎抗議呀??
班曱甴都唔係公民,憑乜嘢反對?

曱甴係英國慢慢就慣!千祈唔好番香港!

主題標籤 #移民
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]