• 瀏覽: 2,549
  • 回覆: 12

美麗新香港, 李特首好波 👍👍👍

西環發生刀煞飛車追撞斬人案。昨晚近11時,現場消息稱,1輛私家車駛至城西道近堅尼地城游泳池對開,遭另1車輛追撞,約50歲私家車男司機立即驅車逃命,惟駛至附近卑路乍灣公園外,再被對方車輛撼撞至失控剷上行人路,撞毀花槽。

事主連忙下車逃跑入公園內,2名刀手亦跳車尾隨追斬,事件中,男子腳部被斬傷,2兇徒逞兇後疑登上原車飛馳逃去。遇襲傷者仍清醒,事後由救護車送往瑪麗醫院救治,公園內則遺下一條血路,

警方其後在城西道近堅尼地城游泳池對開路面,發現一個車牌,懷疑是兇徒配備車輛追撞事主的私家車時,其中1個車牌甩脫墮地,警方正根據車牌資料聯絡車主了解,至於兇徒所乘坐車輛有否套上假牌,以及血案動機,刻正展開調查。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2374314/即時-港聞-西環2刀煞飛車追撞私家車-男司機遭斬傷腳

黑社會又嚟做嘢.

亞洲最好既警隊訓晒覺? 之前中環開槍單野捉到人未?

今年第幾單斬人 ?  

這是我熟息的香港嗎 

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-22 08:18 發表
  今年第幾單斬人 ?  

這是我熟息的香港嗎 
多到數唔晒.

習慣下啦, 李生既美麗新香港呀.

防疫又柒, 經濟又差, 之後周街劈友🤣🤣🤣

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-9-22 08:16 發表
黑社會又嚟做嘢.
斬腳……黑社會家法

引用:
原帖由 Random_Thoughts 於 2022-9-22 08:34 發表

多到數唔晒.

習慣下啦, 李生既美麗新香港呀.

防疫又柒, 經濟又差, 之後周街劈友🤣🤣🤣
民不聊生

證明HK法律係廢lor
差佬知邊個係黑社會大佬又點, 都拉唔到
黑社會又養大班律師 

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-22 08:50 發表

民不聊生
黑暴/佔中果班咪黑社會多lor
香港人自己申請

引用:
原帖由 Random_Thoughts 於 2022-9-22 08:15 發表

美麗新香港, 李特首好波 👍👍👍

西環發生刀煞飛車追撞斬人案。昨晚近11時,現場消息 ...
樓主可否解釋吓呢單案關李特首咩事?

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-22 08:18 發表
  今年第幾單斬人 ?  

這是我熟息的香港嗎 
相比黑暴期間已經好好多啦!

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2022-9-22 08:59 發表

樓主可否解釋吓呢單案關李特首咩事?
咁都唔關佢事咁咩先關佢事? 佢而家係CE, 係香港發生既野就關佢事架啦.

護短唔係咁樣架

樂見黑社會互片,大批死亡仲好

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]