• 瀏覽: 5,861
  • 回覆: 39
新一屆政府履新百日,上任之初,行政長官李家超將精準防疫、推動與內地恢復通關列作首要工作,如今這兩項焦點工作均不如人意,通關可謂毫無寸進,當局雖在個多月前與廣東省討論「逆向隔離」,但一直只聞樓梯響;精準防疫更是得把口,疫後復常措施落後亞太地區。在外圍風高浪急之下,商舖排隊執笠,香港可謂甩皮甩骨。

方向報嘅報導有偏激, 政府需要幫佢整治一下

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/新政府百日-香港甩皮甩骨-214500144.html

可能已被注視。 

新政府百日 香港甩皮甩骨.
原來一百日前, 香港唔系甩皮甩骨.

美國歐洲英國向全球爦炒,香江一定受到影響

即係好掛住林正啦

方向衰 L 過毒果

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-10-9 21:48 發表
即係好掛住林正啦
之前係邊個做都唔緊要, 總之一定係現任唔好. 呢個係毒媒一貫做法....

冇做過嘢都甩皮甩骨

引用:
原帖由 QingKing 於 2022-10-9 18:05 發表
新一屆政府履新百日,上任之初,行政長官李家超將精準防疫、推動與內地恢復通關列作首要工作,如今這兩項焦點工作均不如人意,通關可謂毫無寸進,當局雖在個多月前與廣東省討論「逆向隔離」,但一直只聞樓梯響;精準防疫更是得把口,疫後復常措施落後亞太地區。在外圍風高浪急之下,商舖排隊執笠,香港可謂甩皮甩骨。

方向報嘅報導有偏激, 政府需要幫佢整治一下

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/新政府百日-香港甩皮甩骨-214500144.html
見到個標題, 便知是東方~

幾廿皮野 每日唸一樣野唔錯吖,睇下今日成街都係人,又有野食又有野買,股市跌,返唔到大陸都唔會影響心情消費😂

現在各商戶營業時間穩定是好開始,各界還需努力和自律

東謊淫報接收太多黑傳媒自僱黑妓, 所以遺傳了大量反政府的DNA毒瘤... 香港政府應該盡快打殘東謊淫報, 打到牠甩皮甩骨永不超生才是...

何謂甩皮甩骨 邊忽甩皮甩骨 定自己甩皮甩骨 請指明

引用:
原帖由 kikola 於 2022-10-10 01:06 發表
何謂甩皮甩骨 邊忽甩皮甩骨 定自己甩皮甩骨 請指明
你無閱讀東方評論內文??

真係唔怪得政府,更唔怪得內地

試想吓
「動物傳人」「人傳動物」
「唔打針等過身」「短賓周」「長新冠」「腦炎」「死亡」

疫苗KOL吹到世紀絕症咁,梗係要清零先通關啦
全球人打疫苗,係為「群體免疫」吖嘛
家下越打越爆疫,無死少過人。點通關?????

唔好L話「風土病」呀,全球人打針前班KOL唔L係咁講架

主題標籤 #李家超
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]