• 瀏覽: 3,892
  • 回覆: 13
政府近期接連放寬防疫措施,據悉運輸及物流局已通知各航空公司,今(4日)起取消本地機組人員閉環管理安排,他們於外地時可外出活動,回港後亦不會

0+0 的前奏出來了

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/821691?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

咁咪好囉, 皆大歡喜.

0+0來了,由機組人員開始。

最危險性人群首先放鬆,咁索性宣布一印復常啦,又係林鄭嗰種做啲唔做啲,董生嘅唔再提等於無件事,事實上近排抽到冇去強檢好似冇再開罰單,咁日日污水化驗維持嚟做乜?

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-10-4 08:08 發表
政府近期接連放寬防疫措施,據悉運輸及物流局已通知各航空公司,今(4日)起取消本地機組人員閉環管理安排,他們於外地時可外出活動,回港後亦不會

0+0 的前奏出來了:smile_ ...
之前的兩位ON鳩鳩被檢控

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-10-4 12:41 發表
最危險性人群首先放鬆,咁索性宣布一印復常啦,又係林鄭嗰種做啲唔做啲,董生嘅唔再提等於無件事,事實上近排抽到冇去強檢好似冇再開罰單,咁日日污水化驗維持嚟做乜?
你話呢
自欺欺人
做強檢都做了幾次 都係陰真係插爆喉嚨

看來要全面共存了幾時取消埋口罩令

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-10-4 12:41 發表
驗污水做乜
搵兩餐啫!疫症搞到好多人失業呀!

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-10-4 08:08 發表

0+0 的前奏出來了:smile_ ...
除此之外,應該盡取消疫苗通行證
取消限聚令、強檢令罰款
將已收的罰款,全數歸還給市民
市民皆大歡喜

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-10-4 08:48 發表
咁咪好囉, 皆大歡喜.
取消限聚令、強檢令
將限聚令、強檢令的罰款
全數再加利息歸還市民
市民才是皆大歡喜

其實限聚令已經有後遺症,搞到香港人人與人之間更加疏離,更加各自冇信任感,例如堂食深怕對面條友有病毒,所以就算一切復常,食肆客人都未必再有爆棚。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-10-5 10:12 發表
其實限聚令已經有後遺症,搞到香港人人與人之間更加疏離,更加各自冇信任感,例如堂食深怕對面條友有病毒,所以就算一切復常,食肆客人都未必再有爆棚。
要做就要做得切底D, 兒家仲係度整色整水, 幫唔到香港幾多, 要大刀闊父.

狠狠地復常,  先可追返三年來的糟蹋.

暴動一年, 疫情3年, 其實香港搞L 左4 年 

吊你老妹, 好多公司可以捱到今日已經算好好了. 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]