• 瀏覽: 85,524
  • 回覆: 147
  • 追帖: 1
+6
中國歐盟商會主席伍德克(Jorg Wuttke)近日接受德國傳媒訪問時表示,內地經濟正面臨「完美風暴」,呼籲盡快結束針對

你德國三大汽企已經用腳投咗票啦!!!到中國投資建設生產線,不但有廣闊的市場,生產製造成本也更低,這些都是其他國家不具備的優勢,唔嚟喺你嘅損失。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20221020/bkn-20221020221150613-1020_00952_001.html

關歐豬L事又話要脫中依家咪最好機會囉

叫中國清零, 不如叫你地D解禁國家封關, 老老實實封過七日, 隻病毒無晒死晒傳唔到人, 咁咪開關囉. 係佢地班西人一直畀病毒傳宗接代先至越來越大鑊

歐盟結束「戰爭」, 世界經濟才會來。

吾鐘意就帶埋德國企業滾....返去用民主天然氣 生產啦

咁咪撤出大陸lor 

依家, 新冠病毒, 新變種 BQ1, BQ1.1 响美國大爆發............

歐盟呢個時候, 施壓要大陸結束(動態)清零............歐盟擺明想中國大爆發............真PK.....

拜託,大陸係唔鍾意受硬,你咁講扒街啦,距離零隔離又遠一步

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-10-21 14:08 發表
咁咪撤出大陸lor 
搬晒去印度

引用:
原帖由 ~!!~ 於 2022-10-21 14:25 發表

搬晒去印度
gogogo

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-10-21 12:47 發表
中國歐盟商會主席伍德克(Jorg Wuttke)近日接受德國傳媒訪問時表示,內地經濟正面臨「完美風暴」,呼籲盡快結束針對

你德國三大汽企已經用腳投咗票啦! ...
唔得,一定要堅持清零

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-10-21 12:47 發表

你德國三大汽企已經用腳投咗票啦! ...
中國在全球一體化紅利下,掌握最完整工業基礎及產業鏈,他發飆非無理取鬧,或對中國過份苛求
習近平堅持動態清零抗疫,本質和三年前對新冠一無所知應對一樣,封城禁足,煞停經濟,反觀外國已復常,穩步建立群體免疫,與病毒共存,並且形成機制,預防另一波疫情來襲下,社會仍可有序運行,中國繼續固步自封,自吹自擂抗疫如何成功
全世界都知,世上沒有任何地方,病毒不會光臨或永遠消失,習近平是慌張清零,見步行步被動抗疫,不敢作長遠規划,中國會自我孤立于全世界,當年義和團掘路軌、拆電線杆、燒教堂等,清廷以為就此能章顯國威,鶴立全世界,跟現在中國情況如出一轍,都是基于愚昧無知的判斷,結果都是為中國帶來傷害

走啦

歐盟推出新計劃 促在六大領域減少依賴中國及其他外國

https://www.hk01.com/article/621361?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

好簡單唔滿意就撤資

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]