• 瀏覽: 8,059
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
+2
烏克蘭國會早前成立了「友台小組」,成員包括15名跨黨派議員,小組成員之一、國會外交事務委員會主席梅列日科向美媒透露,中國...

烏克蘭如果敢損害中國主權完整,中國必定報復

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220829/mobile/bkn-20220829170140154-0829_00992_001.html

台灣無權無勢,又不是獨立國家,親台對烏克蘭有乜幫助,若果因此而得罪中國咪盞衰多二錢重,真唔明班政客搞乜鳩

事實證明就係呢班咁咪政棍搞到烏克蘭 俾人打

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-8-29 22:53 發表
台灣無權無勢,又不是獨立國家,親台對烏克蘭有乜幫助,若果因此而得罪中國咪盞衰多二錢重,真唔明班政客搞乜鳩
想台灣烏黑蘭化

前一排個條司機公開叫人中國做和事佬...
.中國沒有理會,個條司機條氣吾順,而家叫馬仔用台灣來玩野...

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-8-29 20:00 發表
烏克蘭國會早前成立了「友台小組」,成員包括15名跨黨派議員,小組成員之一、國會外交事務委員會主席梅列日科向美媒透露,中國...

烏克蘭如果敢損害中國主權 ...
🤔咁中國可以制裁烏克蘭…

沒有中國人或中國公司敢在制裁期間捐錢比佢?

🤔上星期先有一間中國遊戲公司捐錢…看來之後不會再捐到…

司機重話搵習大大幫
幫佢老味啦 

引用:
原帖由 豆芽生 於 2022-8-29 23:31 發表
事實證明就係呢班咁咪政棍搞到烏克蘭 俾人打
而家就算停火,成個國家都有排重建

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-8-30 15:35 發表

而家就算停火,成個國家都有排重建
烏克蘭人真係要多謝班政棍

呆灣不是有很多戰機,每次起飛必有一死的古董,現在可以捐晒去烏克蘭了...

引用:
原帖由 豆芽生 於 2022-8-30 15:59 發表

烏克蘭人真係要多謝班政棍
多謝司機先啱

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-8-29 22:53 發表
美國落order敢唔做咩?

中國支持俄羅斯攻烏克蘭的 
烏克蘭支持台灣是正常的

烏佬連你俄爹都唔怕,洗怕你!😞😞

烏克蘭根本不是好東西,19年黑暴,烏克蘭係香港身影處處

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]