• 瀏覽: 3,291
  • 回覆: 20
前行政長官梁振英夫人梁唐青儀疑捲入民事錢債糾紛!由她擔任發起人及贊助人的非牟利機構「齊惜福」,被指拖欠工程公司逾37萬元...

老實講都唔係咩好人嚟㗎喇

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0930_00822_001.html

比人蝦 奇怪奇怪
今時不往日了?
靠山冧了

老公咁有錢,做麥拖尾數呀?明知故犯?

發起人及贊助人 都算捲入糾紛

咁如果我去助養細路. 個細路差人錢唔還, 就都叫捲入糾紛

黑社會, 大耳窿都唔係咁樣追債架wor

小黃人就快空羣而出洗版起機自hi

呢間公司發起人及贊助人都係得梁老婆一個? 

單案咁得意, 係合約外另外再收電力安裝費. 一方話已包括係合約內. 
另一個話係另外計? 

引用:
原帖由 拳次郎 於 2022-9-30 17:31 發表
前行政長官梁振英夫人梁唐青儀疑捲入民事錢債糾紛!由她擔任發起人及贊助人的非牟利機構「齊惜福」,被指拖欠工程公司逾37萬元...

老實講都唔係咩好人嚟㗎 ...
標題黨,你有冇睇內文㗎!佢只係個機構發起人,唔係董事又無職位
J完好去煮飯啦

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-9-30 17:39 發表

報紙標題黨帶班傻仔風向

又標題黨都唔係告佢

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-9-30 17:32 發表
比人蝦 奇怪奇怪
今時不往日了?
靠山冧了?
出咗就認真睇內文啦!學下乜嘢叫發起人和贊助人先!
讀多啲書會幫助你減少無知!

引用:
原帖由 剎華 於 2022-9-30 17:35 發表
老公咁有錢,做麥拖尾數呀?明知故犯?

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-9-30 17:39 發表

審慎考慮以後唔捐錢和做義工

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-30 18:46 發表

我一向不理內文,我是在貢獻人頭而已,說甚麼很隨意,不喜勿插,多謝老美~~

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-30 18:46 發表

點解你忘記咗之前美國運通果單你知唔知什麼是無知
知唔知美國運通是什麼人控的 知唔知現北京邊個話車 又人太呀 懵丙!

想唔想睇下圖刺激下思維、

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-9-30 18:50 發表

點解你忘記咗之前美國運通果單你知唔知什麼是無知
知唔知美國運通是什麼人的 知唔知現北京邊個話車 又人太呀 懵丙!

想唔想睇下圖刺激下
你想表達乜

主題標籤 #梁振英
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]