• 瀏覽: 5,650
  • 回覆: 35
警方至今拘7名醫生疑濫發俗稱「免針紙」的「新冠疫苗接種醫學豁免證明書」,政府指涉及的2萬多名病人所持有「免針紙」下月12日起失效。香...

揸住張免針紙通街走,周圍播毒。

黑心醫畜呃錢呃到盡,將人性嘅貪念發揮到淋漓盡致。

香港一直以來嘅防疫抗疫措施,就係俾呢班仆街破壞。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2375735/即時-港聞-醫生工會料業界簽發免針紙或有壓力-遇-踩界-情況難判斷

引用:
原帖由 gloriawind 於 2022-9-28 13:08 發表
警方至今拘7名醫生疑濫發俗稱「免針紙」的「新冠疫苗接種醫學豁免證明書」,政府指涉及的2萬多名病人所持有「免針紙」下月12日起失效。香...

...
香港啲醫生成日話大陸醫護乜乜柒柒唔夠專業,佢哋自己都唔好得去邊,有口話人無口話自己。

香港啲專業黑醫護,只係專業呃錢搵笨柒

🤔或者發免針紙個醫生 打針要求定得太高?

唔發的是定得太低?

🤔即可能定了一個lists…只要中其中一項就發免針…搞到過萬張?
要求定得太高….
應該要放鬆要求…

🤔即可能是患普通感冒都發比你…覺得感冒都唔應該打疫苗針? 

門檻太高…搞到好多人冇得打針🤔

醫生紙同免針.......2樣野

難判斷???
咁普通傷風感冒睇醫生+紙, 幾舊........免針又識收貴d ????

又呃人!有幾多人真係唔適合打針又揾你呢?一年最多幾個,你發幾張又有晒醫療記錄,怕乜?

仲衰,你判斷唔到學乜人發免針紙

宜家拉既, 全部都係俾錢就有. 一日印幾百, 甚至過千既垃圾黎wor.

醫生有真係診過症既, 根本一D都唔需要驚.

引用:
原帖由 gloriawind 於 2022-9-28 13:27 發表

香港啲醫生成日話大陸醫護乜乜柒柒唔夠專業,佢哋自己都唔好得去邊,有口話人無口話自己。

醫生濫發「免針紙」,何來專業??

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2022-9-28 13:36 發表
🤔或者發免針紙個醫生 打針要求定得太高?

唔發的是定得太低?

🤔即可能定了一個lists…只要中其中一項就發免針…搞到過萬張?
要求定得太高….
應該要放鬆要求…

🤔即可能是患普通感冒都發比你…覺得感冒都唔應該打疫苗針? 

門檻太高…搞到好多人冇得打針🤔
「對於醫生簽發免針紙,他說,醫生需時問症,同時要評估病人情況,有時甚至要約期做檢查,做法十分謹慎,然而涉案相關醫生所發免針紙數量,平均每人每日發出100至200張。據梁的粗略估計,涉及的2萬多名病人中,真正屬於有需要發免針紙的比例少於10%。」

根本啲醫畜為咗搵銀,求L其喺免針紙簽名,又賺成千蚊,個病人真係有需要免針?關佢L事。

除開正常診症時間,一日最多得兩個鐘左右簽免針紙,兩個鐘簽二百張免針紙?30秒一張?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-28 13:43 發表

醫生濫發「免針紙」,何來專業??
佢哋係專業呃錢,為咗搵銀,不擇手段。

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-9-28 13:41 發表
宜家拉既, 全部都係俾錢就有. 一日印幾百, 甚至過千既垃圾黎wor.

醫生有真係診過症既, 根本一D都唔需要驚.
唔計其他診症時間,醫生簽發免針紙都係得一兩個鐘,兩個鐘簽兩百張免針紙,30秒簽一張?

証明啲黑醫護根本無診過症,佢哋連病人個樣都未見過,就簽免針紙

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2022-9-28 13:39 發表
黑醫護為咗賺錢,可以去到幾盡?

就係因為你哋貪錢

引用:
原帖由 gloriawind 於 2022-9-28 13:27 發表

有幾多個真係有醫德?一味搜刮民脂民膏,唔肥屍大隻就其。

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2022-9-28 13:39 發表
有個打針死咗政府賠咗錢,疫苗委員會都話判斷唔到係咪同疫苗有關系,判斷唔到學乜人批准使用支針?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]