• 瀏覽: 12,911
  • 回覆: 88
+3
當地時間10月4日,針對英國政府放棄對高收入者減稅計劃一事,英國首相特拉斯在接受媒體採訪時表示,她對此「完全不感到羞恥」。她還表示,對高收入者減稅,並非英國政府的優先政策。

據央視新聞報道,10月3日,英國財政大臣夸西·克沃滕發表聲明稱,放棄此前提出的對高收入者取消45%最高所得稅率的計劃。該計劃是英國政府於9月23日宣布的一系列提振經濟措施之一。該計劃在過去一周引發市場動盪,並招致廣泛反對。夸西·克沃滕和特拉斯均證實,政策「大轉向」是兩人的共同決定。

蠅國政棍本質就是厚顏無恥, 牠們當然不會覺得羞恥啊...

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202210/04/AP633c579de4b033218a66271d.html

你羞唔羞恥我唔關心,我最關心你地英國幾時接收埋香港個百幾幻加一既精神病患者

今天的我打倒昨天的我

英國政府會聽民意
不會硬闖覺得自己好打得

引用:
原帖由 ax7ax 於 2022-10-5 03:47 發表
今天的我打倒昨天的我
民主就係咁架啦
D人唔想就自己返屋企再諗計
之後改改佢
試下做得好再推銷

唔通靠極權開槍掃射
邊個反對就拉邊個
夾硬黎咁樣做野咩。。。

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-10-5 02:38 發表
當地時間10月4日,針對英國政府放棄對高收入者減稅計劃一事,英國首相特拉斯在接受媒體採訪時表示,她對此「完全不感到羞恥」。她還表示,對高收入者減稅,並非英國政府的優先政策。

據央視新聞報道,10月3日,英國財政大臣夸西·克沃滕發表聲明稱,放棄此前提出的對高收入者取消45%最高所得稅率的計劃。該計劃是英國政府於9月23日宣布的一系列提振經濟措施之一。該計劃在過去一周引發市場動盪,並招致廣泛反對。 ...
佢哋根本愛無恥

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-10-5 05:00 發表
英國政府會聽民意
不會硬闖覺得自己好打得
哈哈!仲死撐

順應民意更改政策,有乜咁羞恥?

唔通死牛一面頸,拾里不換肩好咩?

幾年前香港就有個女人示範過!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-10-5 05:14 發表
順應民意更改政策,有乜咁羞羞恥?

唔通死牛一面頸,拾里不換肩好咩?

幾年前香港就有個女人示範過!
你係話英國無完無了的示威罷工?好

引用:
原帖由 安迪2000 於 2022-10-5 05:17 發表

英國幾十年嚟都有示威罷工,又如何?民主自由國家,呢啲係民怨嘅宣洩渠道。

至少唔使撩鼻,唔使戴口罩,唔需要掃安心出行至有飯食。

記得日日睇吓自己紅碼,黃碼定係藍碼呀!

冇公眾諮詢就推出,唔使經議會推銷研究就推出,又冇整個徹回,要白宮開聲先有反應,樓上竟然有柒頭話咁叫順應民意?民主制度果然雙重標準!

引用:
原帖由 安迪2000 於 2022-10-5 05:17 發表

黃甴鍾意呢d民主自由 人權架

不過返左祖國英國既黃甴如果無白人帶頭唔知敢唔敢帶頭發起罷工 罷學或罷乜罷物既遊行

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-10-5 05:00 發表
英國政府會聽民意
不會硬闖覺得自己好打得
民意投票結果係對高收入者取消45%最高利得稅率?!

引用:
原帖由 MarkIV 於 2022-10-5 05:28 發表
冇公眾諮詢就推出,唔使經議會推銷研究就推出,又冇整個徹回,要白宮開聲先有反應,樓上竟然有柒頭話咁叫順應民意?民主制度果然雙重標準!
條柒頭除左淨係識做封王仲有乜叻

自己不感到羞恥的...感到羞恥的只會是別人...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]