• 瀏覽: 3,348
  • 回覆: 21
香港明日(26日)起放寬機場抵港檢疫至「0+3」,將出現大量市民外遊,或令本地餐飲業因人流減少而影響生意。有5個餐飲業界...

變咗成班都係唔要分組啦

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0925_00822_001.html

東謊話除疫救港,實際就系為救金主美國日本,轉過頭又開始罵政府

呢班乞衣,乜嘢情況之下都話生意唔好,乜嘢情況之下都話冇錢賺嘅啦。

DkLM

之前又話放寬可以增加外來遊客,遊客唔使食飯?

因乜事會少左生意?

跟本通國內才是財路。

引用:
原帖由 拳次郎 於 2022-9-25 09:27 PM 發表
香港明日(26日)起放寬機場抵港檢疫至「0+3」,將出現大量市民外遊,或令本地餐飲業因人流減少而影響生意。有5個餐飲業界...

變咗成班都係唔要分組啦 ...
放還放

一陣每日3-4萬單唔好停呢樣停果樣就ok了

黎得10個都起碼有5個人帶毒

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2022-9-25 22:04 發表
呢班乞衣,乜嘢情況之下都話生意唔好,乜嘢情況之下都話冇錢賺嘅啦。
而家香港就係咁, 自己便做生意, 一定要賺, 仲要賺小的都唔關心, 唔高興, 根住成班仆街就會出嚟嘈, 要政府用公帑補貼的仆街。

抵港零加三就等疫情大爆發了,庸官不理民生只顧經濟累街妨。

政府開放主要方便外來人來港
本地生意經營情況不作考慮

根本Omicorn出現後無乜證據
坐唔坐埋對疫情有大影響
鴨嘴獸咁小心都中咗
我覺得中唔中係運氣問題
多過防唔防疫問題
好多人好小心都中咗

引用:
原帖由 icircle 於 2022-9-26 06:14 發表
抵港零加三就等疫情大爆發了,庸官不理民生只顧經濟累街妨。
香港人大半都中咗
打針率又數一數二
對病毒有抗體
基本上已是群體免疫
所以數字回落

你真係驚咪自己唔出街囉
唔難做到啫

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-9-26 06:42 發表

香港人大半都中咗
打針率又數一數二
對病毒有抗體
基本上已是群體免疫
所以數字回落

你真係驚咪自己唔出街囉
唔難做到啫
數字回落, 係而家好多人中左都唔會上報, 反正報左都係送去隔離, 冇人會理你, 同埋打左針, 只係防重症同死亡, 果條肥媽打左四針, 胡楓打左三針, 一樣會中, 中左一樣辛苦。就算中左好返果的, 抗體唔係一世, 即係話中完可以再中, 而政府擺明就係躺平扮抗疫, 政府當然會選擇躺平, 除左可以跪低幫仆街商家佬XX, 政府躺平真係可以做小好多嘢, 求其出嚟扮下抗疫就可以, 高官都係打工, 返工唔想多嘢做, 唔想有嘢上身, 好正常, 絕對可以理解。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-26 07:17 發表

數字回落, 係而家好多人中左都唔會上報, 反正報左都係送去隔離, 冇人會理你, 同埋打左針, 只係防重症同死亡, 果條肥媽打左四針, 胡楓打左三針, 一樣會中, 中左一樣辛苦。就算中左好返果的, 抗體唔係一世, 即係話中完可以再中, 而政府擺明就係躺平扮抗疫, 政府當然會選擇躺平, 除左可以跪低幫仆街商家佬XX, 政府躺平真係可以做小好多嘢, 求其出嚟扮下抗疫就可以, 高官都係打工, 返工唔想 ...
個病毒唔會完
咁你想玩到幾時?

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-9-26 07:48 發表

個病毒唔會完
咁你想玩到幾時?
唔會完的真正原因係,西方無能,無能力清零,早早躺平,任由人民自生自滅,才做成今天的樣子。

而家連二代疫苗都未出就選擇躺平,會不會早左躺死?

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-26 07:55 發表

唔會完的真正原因係,西方無能,無能力清零,早早躺平,任由人民自生自滅,才做成今天的樣子。

而家連二代疫苗都未出就選擇躺平,會不會早左躺死?
我係問你想玩到幾時?
日日排隊做核酸?

引用:
原帖由 discuss-5 於 2022-9-25 22:37 發表
跟本通國內才是財路。
所謂國際大都市呢個包袱害咗香港。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]