• 瀏覽: 22,157
  • 回覆: 60
香港新冠病毒疫情持續回穩,昨(25日)新增確診宗數降至4,000宗以下,本地及輸入個案為3,897宗,按日減少約四分一,相隔約兩個月再次回落至3,000宗

香港新冠病毒疫情持續回穩,昨(25日)新增確診宗數降至4,000宗以下,本地及輸入個案為3,897宗,按日減少約四分一,相隔約兩個月再次回落至3,000宗水平,另多10名患者死亡。

今日(26日)早上6時起入境檢疫安排改為「0+3」,從外國及台灣抵港人士毋須再人住指定檢疫酒店,而是可回家或自選酒店作醫學監察三日,期間疫苗通行證會轉為黃碼,不能進入食肆等主動核查處所。

真係開始回落返去返3千幾宗,快D口罩都唔駛帶就最好

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/818790/疫情-最新-入境檢疫0-3今起實施-指定檢疫酒店結束

👍👍👍

絕不躺平
科學防疫
快D取消戶外口罩令啦

係時候自由帶罩啦,解除強帶罩,恢復正常

0+0,+ 吾駛任何核酸測試+ 冇口罩令+冇安心出行.

先會有遊客來, 否則香港只係繼續衰. 

快快 取消戶外口罩令 !

戴左 3 年口罩,咩都夠
唔好理大陸通唔通關
由得佢哋繼續動態清零
我要正常生活

香港早日復常, 然後重新起飛

酒店業睇下會唔會有收入

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2022-9-26 11:17 發表
香港早日復常, 然後重新起飛
重新起飛,諗起都開心

撤晒所有,別浪費時間

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-26 11:23 發表

重新起飛,諗起都開心
去唔到澳門, 去泰國; 去唔到大陸, 去台灣

引用:
原帖由 ryderdralpha 於 2022-9-26 10:57 發表
0+0,+ 吾駛任何核酸測試+ 冇口罩令+冇安心出行.

先會有遊客來, 否則香港只係繼續衰. 
共存L就是想呢D

政府要放寬外來,就更加加強內控,唔該

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2022-9-26 11:26 發表

去唔到澳門, 去泰國; 去唔到大陸, 去台灣
我公司同事已經卜定10月去泰國,11月去台灣

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-9-26 11:20 發表
酒店業睇下會唔會有收入
放人出去玩,減少本地消費

外來又吸引唔到人來

少數外來人帶入新變種就有,靠佢地帶旺經濟喎,衹有7頭先會咁諗

仲要載狗罩邊會有外國遊客!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]