• 瀏覽: 8,765
  • 回覆: 43
  • 追帖: 1
+2
港府昨日宣布,明日(25 日起)取消每日每日下午 4 時 30 分的疫情記者會。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君表示,感謝市民兩年以來的忍耐,及對於各種防疫措施的合作,「都希望大家繼續堅持同努力,希望我地大家好快過返一啲比較正常既生活。」
港府昨日宣布,明日(25 日起)取消每日每日下午 4 時 30 分的疫情記者會。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君表示,感謝市民兩年以來的忍耐,及對於各種防疫措施的合作,「都希望大家繼續堅持同努力,希望我地大家好快過返一啲比較正常既生活。」
被問及重開記者會標準,張竹君未有正面回答,指疫情已開始回穩,政府會調整入境人士及社交距離措施,未來會用新聞稿交待陽性個案數字。
張竹君指,香港至今每日仍有數千宗確診,相信較難清零,認為除非全球也沒有個案,估計新冠病毒仍會與人類共存。
張竹君回答最後一條提問時,表示希望是次是最後一次記者會,並祝市民身體健康,生活愉快。

covid byebye了

一切回歸正常

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/明起取消疫情記者會-張竹君:感謝市民忍耐及遵守防疫措施-冀未來可過較正常生活-084224125.html

pandemic covid-19 is all over

攪左差唔多3年,依家先宣布要與病毒共存

張竹君祝君安好
一切正常

引用:
原帖由 壬子日 於 2022-9-24 22:33 發表
病毒一路弱....仲要時間比所有人打針

歌舞昇平

終於見到陽光

引用:
原帖由 壬子日 於 2022-9-24 22:33 發表
一開始共存咩?
冇可能

引用:
原帖由 Vin.Diesel 於 2022-9-24 22:33 發表
pandemic covid-19 is all over
世胃好快宣布

祝君好

終於躺平👍

班傻西清零L去曬邊? 快啲出來啦? 之前又話死得多人 又話 咩全民檢驗? 又要講要共存就用國安法嫁嘛? 依加政府一轉就做龜縮? 半年前重大言不慚嫁

鬧疫苗通行證都鬧到口乾,的確係需要唞一唞.如果唔係疫苗通行證,真係唔想返上嚟.

攪咁耐, 唔知攪D 咩出來...
錢就用左一大筆, 
人就死左一萬多D..

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]