• 瀏覽: 32,312
  • 回覆: 112
+2
行政長官李家超在行會前表示,疫情仍然嚴峻,呼籲市民不要掉以輕心,在接種疫苗方面不要猶疑。 李家超表示,過去兩星期,新冠確診個案仍然高,徘徊在每日8千至11000宗,他說要保障香港的醫療體系承受能力,因現時有3成服務量都用作應付疫情。他又說,一老一幼及長期病患者等高風險人士,面對的風險仍然高,而且中秋...

邊個話係普通感冒黎?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1666577-20220913.htm

柬亞病夫貪生怕死就全世界人都知架啦

超哥講得啱!所以唔肯打針嘅人係笨L 7

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-15 00:08 發表

得政苦個幾條友同香土個幾個病夫傘

全香港無人驚呢個流感
就係俾呢班契弟影衰晒我地香港人果下先衰呢!好地地好似新加坡咁放膽去做就一天光哂啦,又要愚忠跟呀爺d白痴意志走白白斷送幾十年來辛辛苦苦建立的國際都市地位,班L樣真係死十次都補唔返!

各個國家都唔怕與病毒共存,淨係中港澳自己嚇自己

引用:
原帖由 Morningsky 於 2022-9-15 00:14 發表

就係俾呢班契弟影衰晒我地香港人果下先衰呢!好地地好似新加坡咁放膽去做就一天光哂啦,又要愚忠跟呀爺d白痴意志走白白斷送幾十年來辛辛苦苦建立的國際都市地位,班L樣真係死十次都補唔返!
星洲機場都無咩人,你唔知咩?星日韓好景就YEN同WON都唔洗跌到媽媽聲啦依家都唔知肺炎㺅痘係咪生化武器,都係睇定啲好否則香港變咗國際病毒中心咁咪大L鑊囉。

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-9-15 00:20 發表
各個國家都唔怕與病毒共存,淨係中港澳自己嚇自己
日本有疫前一樣咁開關咩?日本都驚緊係咪生化集擊啦。

肯定唔係普通感冒

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-9-14 23:56 發表
行政長官李家超在行會前表示,疫情仍然嚴峻,呼籲市民不要掉以輕心,在接種疫苗方面不要猶疑。 李家超表示,過去兩星期,新冠確診個案仍然高,徘徊在每日8千至11000宗,他說要保障香港的醫療體系承受能力,因現時有3成服務量都用作應付疫情。他又說,一老一幼及長期病患者等高風險人士,面對的風險仍然高,而且中秋...

咁多膠官中,佢地咪好危險?

特首啊,Don’t’慌報話新冠同流感一樣,仲話係時候要免檢通關添😂🤣

幾時會好似生果報咁處理埋:方向同暗報?

流感即是大概死左1500人,此一波,5波?那麼少人,往年是如何?流感少左,新冠補上

要比較流感死亡率應該只計打齊疫苗針而死嘅人先啱。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]